ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Πονοκέφαλος στην ΕΕ η νέα μετάλλαξη - Στο «τραπέζι» το σφράγισμα των συνόρων με Βρετανία

Κορονοϊός: Πονοκέφαλος στην ΕΕ η νέα μετάλλαξη - Στο «τραπέζι» το σφράγισμα των συνόρων με Βρετανία

Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στη τηλεδιάσκεψη των «27», ενώ στις επιλογές βρίσκεται και το κλείσιμο των συνόρων εντός της ΕΕ

Στο «τραπέζι» της ΕΕ βρίσκεται η επιλογή του σφραγίσματος των συνόρων προς τρίτες χώρες, όπως η Βρετανία, με αφορμή τα αυξημένα ιικά φορτία που εντοπίζονται στα εν λόγω κράτη.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί και κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των 27, καθώς το ζήτημα πλέον είναι να περιοριστεί η μετάδοση του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού από την Βρετανία προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Το ζήτημα της μετάλλαξης του κορονοϊού κρούει καμπανάκι κινδύνου στις χώρες της ΕΕ, καθώς σε αυτή οφείλεται κυρίως η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Πορτογαλία.

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις εντός της ΕΕ βρίσκονται επίσης ανάμεσα στις επιλογές. Ενδεικτικό άλλωστε είναι και το ρεπορτάζ του Guardian το οποίο επικαλείται έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης στο οποίο εξετάζεται η απαγόρευση των ταξιδιών σε χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τις μεταλλάξεις.

«Όταν τα κράτη-μέλη το κρίνουν απαραίτητο για την προστασία της δημόσιας υγείας, είναι ελεύθερα να επιβάλλουν περαιτέρω προσωρινές απαγορεύσεις κατά την είσοδο και τη μεταφορά επιβατών που εισέρχονται από τρίτες χώρες που έχουν πληγεί από μεταλλάξεις», σημειώνουν παράλληλα Γερμανοί αξιωματούχοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: «Κλείδωσε» η νέα παράταση του lockdown - Η απόφαση για τη μετακίνηση εκτός νομού