ΚΟΣΜΟΣ

Ζιμπάμπουε: Αντιπαράθεση για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων

Ζιμπάμπουε: Αντιπαράθεση για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε και του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον για το θέμα των ομοφυλοφίλων.

«Η φύση είναι φύση. Δημιούργησε τον άνδρα και τη γυναίκα. Εσείς, Ντέιβιντ Κάμερον, υπονοείτε ότι δεν το γνωρίζετε, ή μήπως είναι κάποιο είδος άνοιας, ή είναι μέρος της κουλτούρας των Ευρωπαίων;», ανέφερε ο Μουγκάμπε μιλώντας σε υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί σε ένα στάδιο της Μουτάρε για να γιορτάσουν τα 88α γενέθλια του ηγέτη τους.

«Σύμφωνα με τις εφημερίδες τους, είναι ένα από τα αμαρτήματά μου όταν λέω ότι (οι ομοφυλόφιλοι) είναι χειρότεροι από γουρούνια και σκυλιά, γιατί τα γουρούνια ξέρουν ότι υπάρχει αρσενικό και θηλυκό. Το γράφει και η Βίβλος: δημιουργούμαστε χάρη στο σύστημα του γάμου. Έτσι γεννιόμαστε, για αυτό απορρίπτουμε κατηγορηματικά (την έκκληση του Κάμερον) και του λέμε να πάει στην κόλαση», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ζιμπάμπουε.

«Δεν θα τον αποκαλέσω σκύλο επειδή θα διαμαρτυρηθεί ο σκύλος μου», συμπλήρωσε.

Στη σύνοδο της Κοινοπολιτείας πέρσι ο Κάμερον είχε τονίσει ότι οι εταίροι της Βρετανίας θα πρέπει να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, αν θέλουν να επωφεληθούν από τη βρετανική βοήθεια.