ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπάιντεν «έριξε άκυρο» στον Πούτιν: Είμαι πολύ απασχολημένος για να τα πούμε

Ο Μπάιντεν «έριξε άκυρο» στον Πούτιν: Είμαι πολύ απασχολημένος για να τα πούμε
AP PHOTO

Άλλο ένα επεισόδιο στην σχέση του Τζο Μπάιντεν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν με το κλίμα να θυμίζει «Ψυχρό Πόλεμο».

Τα ξημερώματα της Παρασκευής η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν «έριξε άκυρο» στην πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν να έχουν οι δύο τους μια συζήτηση σε ζωντανή μετάδοση με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου να λέει χαρακτηριστικά ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «είναι αρκετά απασχολημένος με άλλα πράγματα».

Συγκεκριμένα όταν η Τζεν Ψάκι ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το αν ο Τζο Μπαίντεν εξετάζει την πρόταση του Πούτιν, η εκπρόσωπος του Λευκού Οικου έδωσε αρνητική απάντηση λέγοντας ότι δεν έχει καμία πληροφόρηση για μελλοντική συνάντηση των ηγετών ΗΠΑ-Ρωσίας, είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου είναι γεμάτο.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε ήδη μια συζήτηση με τον πρόεδρο Πούτιν ενώ υπάρχουν και αρκετοί ηγέτες άλλων χωρών με τους οποίους δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα» είπε αρχικά η κυρία Ψάκι παραπέμποντας στην τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Πούτιν τον Ιανουάριο λίγο μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

«Βρισκόμαστε σε επαφές με τους Ρώσους ηγέτες, με μέλη της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα αλλά δεν έχω κάτι να σας πω σχετικά με κάποια μελλοντική συνάντηση. Ο πρόεδρος θα είναι στη Τζόρτζια σήμερα και είναι αρκετά απασχολημένος» συμπλήρωσε με δηκτικό τόνο η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο μετά την ανταλλαγή χαρακτηρισμών με τον Αμερικανό ομόλογό του προκαλώντας τον Μπάιντεν σε έναν νέο κύκλο συζητήσεων αλλά με τους δικούς του όρους. «Θέλω να προσκαλέσω τον πρόεδρο Μπάιντεν να συνεχίσουμε τις συζητήσεις, αλλά να το κάνουμε ζωντανά, να το κάνουμε online», ανέφερε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος.

«Χωρίς καμία καθυστέρηση, με ανοικτά χαρτιά, απευθείας συζήτηση. Μου φαίνεται ότι θα είναι ενδιαφέρον τόσο για τους πολίτες της Ρωσίας όσο και για τους πολίτες των ΗΠΑ αλλά και για άλλες χώρες», σχολίασε ο Πούτιν στο Rossiya 24. Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος φαινόταν έτοιμος να διεξάγει μια τέτοια ζωντανή συζήτηση με τον Μπάιντεν ακόμα και σήμερα, Παρασκευή.

Τα ρεπορτάζ στη Ρωσία αναφέρουν πως ο Πούτιν είχε δώσει ήδη εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να προετοιμάσει την πιθανότητα για μια τέτοια ζωντανή συνομιλία με τον Μπάιντεν. Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως είναι έτοιμος να συζητήσει όλα τα διεθνή θέματα, τη μάχη κατά της πανδημίας αλλά και περιφερειακά ζητήματα όπως την εμπλοκή των δυο κρατών σε διαμάχες άλλων κρατών αλλά και την ευρύτερη σταθερότητα και ασφάλεια στον πλανήτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Το σχέδιο για χαλάρωση των μέτρων - Τι αλλάζει σε μετακινήσεις, κομμωτήρια, λιανεμπόριο