ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Ιταλία: 23.832 νέα κρούσματα και 401 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός Ιταλία: 23.832 νέα κρούσματα και 401 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
AP

Με AstraZeneca εμβολιάσθηκε ο επικεφαλής της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 23.832 περιστατικά κορονοϊού και 401 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 364.822 διαγνωστικά τεστ, το 6,7% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες τα κρούσματα ήταν 25.735, με 386 θανάτους.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της χώρας σήμερα βρίσκονται 23 περισσότεροι ασθενείς από το περασμένο εικοσιτετράωρο, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 203 περισσότεροι.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Λομβαρδία (4.810) και ακολουθούν η Εμίλια Ρομάνια (2.560) με κύρια πόλη την Μπολώνια και η Καμπανία (2.196) με πρωτεύουσα την Νάπολη.

Σήμερα, τέλος, εμβολιάσθηκαν στην Ρώμη, με το σκεύασμα της AstraZeneca, τόσο ο επικεφαλής της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κουρτσιο, όσο και ο υπεύθυνος της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο.

Την Παρασκευή (19/03) ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη ζητήσει να εμβολιαστεί, αλλά ότι θα το πράξει και θα εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν ήταν λάθος η αναστολή της χορήγησης του σκευάσματος αυτού» και ότι «δεν ήταν μια απόφαση που ελήφθη για να μιμηθεί η Ιταλία κάποιους άλλους, ή υπέρ των γερμανικών συμφερόντων». «Μετά από μια εβδομάδα, έφτασε η απάντηση της αρμόδιας ευρωπαϊκής αρχής και εξάλειψε όλες τις αμφιβολίες», υπογράμμισε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Ο Ντράγκι δήλωσε, επίσης, ότι αν χρειαστεί θα γίνει νέα εκστρατεία πληροφόρησης των πολιτών για τα εμβόλια, αλλά πιστεύει ότι, τελικά, θα υπερισχύσει η λογική των Ιταλών. Ο στόχος της κυβέρνησης της Ρώμης είναι να μπορέσουν να χορηγούνται, αρχίζοντας από τον Απρίλιο, 500.000 εμβόλια κατά του κορονοϊού ημερησίως.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Πώς κινείται η κακοκαιρία