ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία – Κορονοϊός: Υπέρ του «ψηφιακού πράσινου πάσου» ο υπουργός Υγείας

Ιταλία – Κορονοϊός: Υπέρ του «ψηφιακού πράσινου πάσου» ο υπουργός Υγείας

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα που θα βοηθήσουν την χώρα του και ολόκληρη την Ευρώπη να ξεπεράσει την επιδημία του κορονοϊού.

«Το "ψηφιακό πράσινο πάσο", το οποίο συνδέεται με τους εμβολιασμούς, είναι ο σωστός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε για να ξαναρχίσουμε να ταξιδεύουμε υπό συνθήκες ασφαλείας. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ξεκίνησε η όλη προετοιμασία και αναμένεται να υπάρξει αναλυτική ανταλλαγή απόψεων, σε σχέση με τον τρόπο εφαρμογής του», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Υγείας.

Σε ό,τι αφορά την διαδικασία εμβολιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα του, επιβεβαίωσε ότι «στην φάση αυτή χορηγούνται 250.000 εμβόλια την ημέρα, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ξεπεραστεί ο συνολικός αριθμός των 10.000.000 εμβολιασμών με την πρώτη δόση».

«Από τα τέλη Απριλίου θα ξεκινήσει η εκστρατεία εμβολιασμών και στα ιταλικά φαρμακεία. Η βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα θεωρούμε ότι θα αρχίσει τον Μάιο». «Η κατάσταση, πάντως, παραμένει ιδιαίτερα σοβαρή και τα νοσοκομεία της χώρας είναι πάντα υπό μεγάλη πίεση», δήλωσε, επίσης, ο Σπεράντσα.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να κάνουμε υπερβολικά βήματα προς τα εμπρός, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να ακυρώσουμε όλες τις μέχρι τώρα προσπάθειες», ολοκλήρωσε ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Ντράγκι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Ασφυξία» στα νοσοκομεία της Αθήνας - «126 ασθενείς περιμένουν για ΜΕΘ»