ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Άντριου για Φίλιππο: Χάσαμε τον «παππού του έθνους»

Πρίγκιπας Άντριου για Φίλιππο: Χάσαμε τον «παππού του έθνους»

Ο πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας, δεύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, δήλωσε σήμερα, ότι η βασιλική οικογένεια βιώνει μία μεγάλη αίσθηση απώλειας, μετά το θάνατο του πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππου, την Παρασκευή.

«Νομίζω ότι ο τρόπος που μπορώ να το θέσω, είναι ότι χάσαμε σχεδόν, τον παππού του έθνους» δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους έξω από ένα ιδιωτικό παρεκκλήσι.

Ο πρίγκιπας Άντριου πρόσθεσε πως η βασίλισσα το περιγράφει ως την απώλεια που έχει προκαλέσει ένα μεγάλο κενό στη ζωή της.

Από την πλευρά του ο Πρίγκιπας Κάρολος, αποχαιρέτησε τον πατέρα του εμφανώς συγκινημένος σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ευχαριστώντας τον κόσμο για τα θερμά λόγια και τις εκδηλώσεις αγάπης που προσφέρουν στήριξη στη βασιλική οικογένεια στις δύσκολες ώρες που περνάει.

«Ο πατέρας μου πέρασε τα τελευταία 70 χρόνια της ζωής του προσφέροντας αξιοθαύμαστες υπηρεσίες στη βασίλισσα, την οικογένειά μας, την χώρα και την Κοινοπολιτεία. Μας λείπει απίστευτα πολύ. Ήταν ένα πρόσωπο πολυαγαπημένο. Νομίζω θα ήταν και ο ίδιος συγκινημένος από τον τεράστιο αριθμό ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που μοιράζονται μαζί μας την απώλεια και την θλίψη. Ο αγαπημένος μου μπαμπάς ήταν ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος ο οποίος πιστεύω θα έμενε και ο ίδιος έκπληκτος από τις αντιδράσεις και τα συγκινητικά πράγματα που ειπώθηκαν γι΄αυτόν. Είμαστε ευγνώμονες».

Με αυτό το μήνυμα ο Κάρολος αποχαιρέτησε δημόσια τον πατέρα του. Οι βρετανικές ταμπλόιντ γράφουν οτι τον είχε αποχαιρετήσει ιδιωτικά λίγες εβδομάδες νωρίτερα , όταν οι κάμερες τον συνέλαβαν να βγαίνει συγκινημένος απο το νοσοκομείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτομαγιά 2021: Μεταφέρεται ο εορτασμός της - Δείτε πότε