ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Εκκενώθηκε το κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου μετά απο απειλή για βόμβα

Πολωνία: Εκκενώθηκε το κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου μετά απο απειλή για βόμβα

Συναγερμός σήμανε πριν απο λίγη ώρα στην Πολωνία, όπου εκκενώθηκαν τα κτίρια πολλών κρατικών υπηρεσιών μετά απο απειλές για τοποθέτηση βόμβας.

Τα κτίρια πολλών κρατικών υπηρεσιών, ανάμεσά τους αυτό του Ανώτατου Δικαστηρίου, εκκενώθηκαν στην Πολωνία μετά τις απειλές για τοποθέτηση βόμβας σήμερα, ημέρα κατά την οποία το Δικαστήριο θα ανακοίνωνε οδηγίες για τη διαχείριση των προσφυγών πολιτών που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια σε ελβετικά φράγκα.

Το γραφείο Τύπου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ανακοίνωσε στο Twitter ότι η έδρα του αλλά και κάποια γραφεία του σε όλη τη χώρα εκκενώθηκαν έπειτα από απειλές για τοποθέτηση βόμβας. Πολωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης ότι εκκενώθηκε και το κτίριο του Εθνικού Δικαστικού Συμβουλίου.

"Μετά τις πληροφορίες που λάβαμε μέσω μέιλ ότι έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά στο κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο Πρώτος Πρόεδρος ζήτησε την εκκένωσή του", ανέφερε στο Twitter.

Η σημερινή συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ήταν πολυαναμενόμενη, μετά την αναβολή της δύο φορές, καθώς θα ανακοίνωνε οδηγίες για την αντιμετώπιση από τα δικαστήρια βασικών ζητημάτων που αφορούν υποθέσεις στεγαστικών δανείων σε ελβετικά φράγκα, όπως για παράδειγμα αν οι τράπεζες μπορούν να επιβάλουν τόκους σε ένα δάνειο όροι του οποίου έχουν κριθεί καταχρηστικοί ή αν μπορούν να ζητούν την αποπληρωμή του δανείου.

Χιλιάδες Πολωνοί έλαβαν στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο πριν από περισσότερο από μία δεκαετία επιθυμώντας να εκμεταλλευθούν τα χαμηλά επιτόκια, όμως οι δόσεις των δανείων τους αυξήθηκαν κατά πολύ όταν κατέρρευσε η ισοτιμία του ζλότι. Πολλοί αποφάσισαν να προσφύγουν δικαστικά εναντίον των τραπεζών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η 20χρονη που στραγγαλίστηκε - Τα κίνητρα των δραστών

Ροή Ειδήσεων