ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε κτήριο με τουρκική ΜΚΟ – Συσπείρωση μουσουλμάνων προσπαθεί η Άγκυρα

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε κτήριο με τουρκική ΜΚΟ – Συσπείρωση μουσουλμάνων προσπαθεί η Άγκυρα

Σε βομβαρδισμό κτηρίου στη Γάζα στο οποίο, μεταξύ άλλων, φιλοξενείται τουρκική ΜΚΟ προχώρησε το Ισραήλ – Νέα προσπάθεια της Τουρκίας να συσπειρώσει τους μουσουλμάνους

Ένα κτήριο στο οποίο στεγάζεται τουρκική ΜΚΟ αλλά και δύο τράπεζες που στηρίζουν τη Χαμάς αποτέλεσε στόχο των ισραηλινών βομβαρδισμών το πρωί της Πέμπτης στη Λωρίδα της Γάζας.

Στόχος έγινε το 5οροφο κτήριο al-Walid στο οποίο υπήρχαν και διαμερίσματα αλλά και τα γραφεία της τουρκικής ΜΚΟ, Yardimeli.

Παράλληλα ισραηλινά μαχητικά χτύπησαν δύο τράπεζες της Χαμάς αλλά και έναν στρατιωτικό στόχο στην πόλη Ράφα.

Νέες κινήσεις της Τουρκίας

Την ίδια ώρα η Τουρκία συνεχίζει τους ελιγμούς της προσπαθώντας να γίνει κυρίαρχη δύναμη στο χώρο της Μέσης Ανατολής.

«Οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να επιδείξουν ξεκάθαρη και κοινή στάση στη σύγκρουση μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ» δήλωσε χαρακτηριστικά την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, επικρίνοντας τις παγκόσμιες δυνάμεις που καταδικάζουν τη βία χωρίς να αναλαμβάνουν δράση.

«Αυτό που επιθυμούμε είναι η λήψη ενεργών μέτρων», τόνισε ο Οκτάι μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την πρωινή προσευχή με την ευκαιρία του τέλους του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

«Λαμβάνονται συνεχώς αποφάσεις στον ΟΗΕ, γίνονται καταδίκες. Όμως δυστυχώς δεν επιτυγχάνεται κανένα αποτέλεσμα, διότι δεν υιοθετείται μια ξεκάθαρη στάση» σημείωσε ο ίδιος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει την Παρασκευή: Τέλος τα SMS, στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας - Πώς θα πάμε σε νησιά