ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκρουση Ισραήλ- Παλαιστινίων: To Ισραήλ απαντά με βίντεο στις κατηγορίες πως στοχεύει αμάχους

Ισραήλ Γάζα
@IDF

Βίντεο- ντοκουμέντο με το οποίο απαντούν στις κατηγορίες περί στοχοποίησης αμάχων στη Γάζα αδιακρίτως έδωσαν στη δημοσιότητα οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.  

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) λένε ότι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να αποφεύγονται οι απώλειες αμάχων στη Γάζα, τη στιγμή που η Χαμάς τους χρησιμοποιεί ως ανθρώπινες ασπίδες.

Σε αυτό το πλαίσιο, δόθηκε στη δημοσιότητα οπτικό και ηχητικό υλικό από ματαίωση μιας αεροπορικής επίθεσης όταν γίνονται αντιληπτοί άμαχοι, μεταξύ των οποίων παιδιά, στην περιοχή.

Στο βίντεο ακούγεται το κέντρο ελέγχου να διατάσσει τον πιλότο να ελέγξει εάν υπάρχουν παιδιά εκεί. «Κινούνται πολύ γρήγορα, δεν μπορεί να είναι παιδιά» απαντά ο πιλότος, με τον διοικητή να ανταπαντά πως «υπάρχουν μάλλον παιδιά εκεί, σταματάμε τα πάντα». Ο πιλότος στη συνέχεια το επιβεβαιώνει αυτό, σημειώνοντας ότι «είναι ένα μεγάλο και μερικά μικρά».

Οι αρχές της Γάζας έχουν πει ότι οι νεκροί στην περιοχή έχουν φτάσει τους 201, μεταξύ των οποίων 59 παιδιά και 35 γυναίκες, και ότι 1.305 έχουν τραυματιστεί. Το Ισραήλ λέει ότι έχουν σκοτωθεί πάνω από 130 μαχητές στη Γάζα, ενώ οι νεκροί στην επικράτειά του από ρουκέτες ανέρχονται στους δέκα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και ένας στρατιώτης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Θεοδωρίδου: Μία δόση εμβολίου όσοι νόσησαν - Έως και 13 μήνες η προστασία