ΚΟΣΜΟΣ

Κρατική αεροπειρατεία στη Λευκορωσία: Έλληνας επιβάτης περιγράφει - «Ζήσαμε ταινία τρόμου»

Αεροπλάνο Ryanair
Φωτογραφία αρχείου
AP PHOTO

Τη φράση «ζήσαμε ταινία τρόμου» χρησιμοποίησε Έλληνας επιβάτης της πτήσης Αθήνα - Βίλνιους μετά την κρατική αεροπειρατεία από τη Λευκορωσία

Τις δραματικές στιγμές που έζησε ο ίδιος και οι υπόλοιποι 170 επιβάτες της πτήσης Αθήνα – Βίλνιους μετά την κρατική αεροπειρατεία στη Λευκορωσία περιέγραψε ο Έλληνας Νίκος Πέταλης.

«Ήμασταν σε διαδικασία προσγείωσης. Δέκα λεπτά πριν προσγειωθούμε στο Βίλνιους, μας ενημέρωσαν ότι πρέπει να κάνουμε αναγκαστική προσγείωση. Λέει ο πιλότος ότι πρέπει να κάνουμε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ. Δεν μας εξήγησε τον λόγο» είπε αρχικά ο κ. Πέταλης στο MEGA.

Σύμφωνα με τον ίδιο ποτέ δεν τους ειπώθηκε ότι υπάρχει απειλή για βόμβα, δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε από τη Λευκορωσία για την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις του Ραμάν Προτάσεβιτς, του Λευκορώσου δημοσιογράφου που συνελήφθη, ο κ. Πέταλης είπε ότι «όταν ακούστηκε ότι γυρνάει Λευκορωσία το αεροπλάνο έπιανε το κεφάλι του σα να ξέρει ότι κάτι κακό θα συμβεί. Ήταν φοβισμένος. Τον έβλεπες και έλεγες κάτι συμβαίνει με αυτόν».

Μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ οι επιβάτες περίμεναν σε έναν χώρο αναμονής.

«Περιμέναμε στο χώρο αναμονής, δεν μας άφηναν να πάμε ούτε στην τουαλέτα. Μετά από λίγο ήρθαν κάποιοι υψηλόβαθμοι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν» πρόσθεσε ο κ. Πέταλης.

«Ζήσαμε μια ταινία τρόμου» τόνισε ο Έλληνας επιβάτης της πτήσης της Ryanair περιγράφοντας ότι από τα παράθυρα του αεροπλάνου έβλεπαν τα δύο μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας της Λευκορωσίας που συνόδευαν το αεροπλάνο.

«Ευτυχώς που ο πιλότος ακολούθησε τις οδηγίες γιατί εδώ λένε ότι θα το κατέρριπταν το αεροπλάνο» κατέληξε στην περιγραφή του ο κ. Πέταλης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρατική αεροπειρατεία: Τα ερωτήματα για την παρουσία ξένων πρακτόρων στην Αθήνα