ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός – Χιλή: 133 νέοι θάνατοι και επιπλέον 7.972 κρούσματα σε 24 ώρες

Χιλή Κορονοϊός
(AP Photo/Esteban Felix)

Κορονοϊός: Επιστρέφει το απόλυτο lockdown στη Χιλή παρά τον πλήρη εμβολιασμό του 57%

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 7.972 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν άλλοι 133 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 30.472 νεκρούς επί συνόλου 1.461.419 μολύνσεων.

Ειδικοί τονίζουν ότι καταγράφεται αύξηση των μολύνσεων πολιτών κάτω των 50 ετών, ειδικά μεταξύ ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ο δείκτης πληρότητας των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έφθασε το 96% την Πέμπτη.

Συνδικαλιστές τονίζουν ότι το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό δυσκολεύεται ολοένα περισσότερο να αντιμετωπίσει τον τεράστιο φόρτο εργασίας.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη νέο απόλυτο lockdown στη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο, της πρωτεύουσας των επτά εκατομμυρίων κατοίκων, από σήμερα Σάββατο. Είναι η τρίτη φορά τους 14 μήνες της υγειονομικής κρίσης που οι αρχές παίρνουν αυτό το μέτρο.

Η Χιλή πλήττεται από νέο κύμα παρότι συγκαταλέγεται στις χώρες που έχουν προχωρήσει περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο σε ό,τι αφορά την ανοσοποίηση του πληθυσμού έναντι της COVID-19, με το 57% του πληθυσμού-στόχου της εθνικής εκστρατείας να έχει ήδη εμβολιαστεί πλήρως, την ώρα που έρχεται ο χειμώνας του νότιου ημισφαιρίου.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση Μέτρων: Όλα όσα θα ισχύουν από το Σάββατο 12 Ιουνίου - Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς