ΚΟΣΜΟΣ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Είχα διαταγή να μην τον ξυπνήσω, είπε ο νοσοκόμος του

Μαραντόνα
AP

Νοσοκόμος που κατηγορείται για αμέλεια σχετικά με τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα είπε τη Δευτέρα σε Αργεντινούς εισαγγελείς πως ακολουθούσε εντολές «να μην ενοχλήσει» τον διάσημο αστέρα του ποδοσφαίρου ενώ κοιμόταν.

Ο Ρικάρντο Αλμιρόν, 37 ετών, φρόντιζε τον Μαραντόνα τη νύχτα και ήταν ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που είδαν ζωντανό τον θρύλο του ποδοσφαίρου.

Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το Γαλλικό Πρακτορείο, υπάρχουν υποψίες ότι είπε ψέματα όταν ισχυρίστηκε ότι ο Μαραντόνα κοιμόταν και ανέπνεε φυσιολογικά ώρες πριν τον θάνατό του. Αυτοψία έδειξε πως σε εκείνη τη φάση πέθαινε.

Ο Αλμιρόν είναι ένας από επτά άτομα που διερευνώνται για ανθρωποκτονία, αφού επιτροπή ειδικών που έκανε έρευνα για τον θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου διαπίστωσε ότι η φροντίδα που είχε λάβει ήταν ανεπαρκής και είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του για μια «παρατεταμένη, αγωνιώδη περίοδο».

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε από καρδιακή προσβολή τον προηγούμενο Νοέμβριο σε ηλικία 60 ετών, μερικές μόλις εβδομάδες αφού είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στον εγκέφαλο για θρόμβο αίματος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο δικηγόρος του Αλμιρόν, Φράνκο Τσιαρέλι, είπε πως ο πελάτης του «πάντα αντιμετώπιζε τον Μαραντόνα ως έναν ασθενή με μια πολύπλοκη ψυχιατρική κατάσταση» μα δεν ενημερώθηκε ποτέ για θέμα που είχε να κάνει με καρδιοπάθεια.

«Οι ανώτεροί του του είπαν να μην ενοχλήσει τον ασθενή. Ο πελάτης μου είχε τη σοφία να κάνει τις δουλειές του χωρίς ο ασθενής να νιώθει πως παρενοχλείται, που ήταν κάτι το οποίο έπρεπε να αντιμετωπίζει όλο το διάστημα που ήταν εκεί» πρόσθεσε ο Τσιαρέλι.

Έρευνα είναι σε εξέλιξη μετά από καταγγελία που υπέβαλαν δύο από τα πέντε παιδιά του Μαραντόνα σε βάρος του νευροχειρουργού Λεοπόλντο Λούκουε, τον οποίο κατηγορούν για την επιδείνωση της κατάστασης του πατέρα τους μετά την επέμβαση.

Μια επιτροπή 20 ειδικών την οποία συγκάλεσε η εισαγγελία ανέφερε τον προηγούμενο μήνα πως η φροντίδα του Μαραντόνα χαρακτηριζόταν από ανεπάρκειες, και ότι η επιβίωσή του είχε αφεθεί στην τύχη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Γιατί άλλαξε γνώμη η Επιτροπή Εμβολιασμών – Τι θα γίνει με την β’ δόση