ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία κατηγορεί την ΕΕ για «έλλειψη καλής θέλησης» και την Ελλάδα για «παραβίαση συμφωνηθέντων»

Τσαβούσογλου
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου
AP

Την απογοήτευσή της για τα συμπεράσματα της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής όπου οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικρίνουν την Άγκυρα για τις επιθέσεις της στο κράτος δικαίου, και τη λύπη της για την απουσία προόδου στον εκσυγχρονισμό της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης, εξέφρασε η Τουρκία.

«Τα συμπεράσματα (της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής) που αφορούν την Τουρκία απέχουν πολύ από τα αναμενόμενα και αναγκαία μέτρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Τουρκία έκανε πολύ περισσότερα από αυτά που της αναλογούσαν προκειμένου να μειωθούν οι εντάσεις και να ξεκινήσει εκ νέου ο διάλογος και η συνεργασία», πρόσθεσε το υπουργείο, που κατηγόρησε την ΕΕ για «έλλειψη καλής θέλησης».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκτίμησε επίσης πως «ο περιορισμός της συνεργασίας για το μεναστευτικό στις χρηματοδοτικές πλευρές της είναι μεγάλο λάθος» και κάλεσε σε μια »πιο στενή συνεργασία».

Επίσης όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, σε νέα του ανακοίνωση, το υπουργείο υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι δεσμευμένη στα συμφωνηθέντα με την Αθήνα μα «δεν θα έπρεπε να αναμένεται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, παρατηρώντας την Ελλάδα να παραβιάζει τη συμφωνία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Anadolu

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης στο Newsbomb.gr: Κανένας μη εμβολιασμένος σε κλειστό εστιατόριο ή θέατρο από τον χειμώνα