ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Δεν θα επιτρέπονται τα αεροπορικά ταξίδια σε όσους δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού

Πακιστάν: Δεν θα επιτρέπονται τα αεροπορικά ταξίδια σε όσους δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΤο συμβούλιο που επιβλέπει τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας στο Πακιστάν συνέστησε σήμερα να μην επιτρέπεται να ταξιδέψουν αεροπορικώς, μετά την 1η Αυγούστου, όσοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για την Covid-19.

Η οδηγία αυτή του Εθνικού Κέντρου Διοίκησης και Επιχειρήσεων (NCOC) θα πρέπει να εγκριθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να ισχύσει. Οι αρχές προειδοποιούν ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας έχει ξεκινήσει και έχουν εντοπιστεί στη χώρα επικίνδυνες παραλλαγές του νέου κορονοϊού, όπως η Δέλτα.

Νέες οδηγίες για την αναχαίτιση του νέου κορονοϊού αναμένεται να εκδοθούν αργότερα εντός του μήνα, ενόψει και της μουσουλμανικής Γιορτής της Θυσίας (Έιντ αλ Άντχα). Επίσης, οι σπουδαστές άνω των 18 ετών θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Αυγούστου. Οι τουρίστες για να κλείσουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο και να ταξιδέψουν στη χώρα θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Πριν από δύο εβδομάδες έγραψα στο Twitter ότι τα υπολογιστικά μοντέλα μας έδειχναν μια πιθανή ανάδυση του 4ου κύματος. Τώρα υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για την έναρξη αυτού του κύματος», ανέφερε ο Άσαντ Ούμαρ, ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Από τον Μάιο, έχουν εντοπιστεί στο Πακιστάν οι παραλλαγές Δέλτα, Βήτα και Άλφα του νέου κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός Ιμράν Χαν έχει αποκλείσει την πιθανότητα λοκντάουν αλλά ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, να φορούν μάσκες και να εμβολιαστούν.

Χθες αναφέρθηκαν 1.737 νέα κρούσματα και 25 θάνατοι. Μέχρι στιγμής 14,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει τη μία δόση του εμβολίου και 3,5 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού - EMA: Νέες παρενέργειες από Pfizer - Moderna - Συστάσεις για AstraZeneca και J&J