ΚΟΣΜΟΣ

Χαμός στη Ρώμη από τις βόλτες των αγριογούρουνων – Έχουν γίνει όργανο πολιτικής μάχης (vid)

Αγριογούρουνα στη Ρώμη
Ο πολιτικός καβγάς έχει να κάνει με την παρουσία των αγριογούρουνων στους δρόμους της Ρώμης με «καύσιμο» τα βίντεο που συχνά-πυκνά αναρτώνται στα social media
Youtube

Ο πολιτικός καβγάς έχει να κάνει με την παρουσία των αγριογούρουνων στους δρόμους της Ρώμης με «καύσιμο» τα βίντεο που συχνά-πυκνά αναρτώνται στα social media

Ένα διαφορετικό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης έχει δημιουργηθεί στη Ρώμη καθώς η νυν δήμαρχος και οι υποψήφιοι αντίπαλοί της τσακώνονται για τα… αγριογούρουνα!

Συγκεκριμένα ο πολιτικός καβγάς έχει να κάνει με την παρουσία των συμπαθών κατά τα άλλα τετράποδων στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας με «καύσιμο» τα βίντεο που συχνά-πυκνά αναρτώνται στα social media.

Τελευταίο επεισόδιο το βίντεο με την παρουσία περίπου 13 αγριογούρουνων να κυκλοφορούν αμέριμνα στην Βία Τριφονάλε, έναν από τους πιο γνωστούς δρόμους του προαστίου Μόντε Μάριο της Ρώμης.

Η δημοσιοποίηση και η αναπαραγωγή του βίντεο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με ορισμένους να μιλούν, μεταξύ άλλων, για τη ανάγκη η Ρώμη να αποκτήσει «λωρίδα κυκλοφορίας για αγριογούρουνα» αντί για ποδηλατόδρομους, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές που θα διεξαχθούν το διήμερο 3-4 Οκτωβρίου.

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι παρόμοια βίντεο με αγριογούρουνα να βολτάρουν στη Ρώμη κυκλοφορούν κατά διαστήματα και συνήθως προέρχονται από τα περίχωρα της πόλης. Το τελευταίο διάστημα, όμως, τα αγριογούρουνα έχουν γίνει πιο τολμηρά.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες βρέθηκαν να μπλέκονται στα πόδια γονέων που περίμεναν να πάρουν τα παιδιά τους από σχολείο στο προάστιο Μόντε Μάριο, άλλοι τα εντόπισαν και φωτογράφισαν έξω από το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ενώ υπήρξαν και καταγγελίες για αγριογούρουνα που πήραν στο κατόπι κατοίκους σπιτιών την ώρα που έβγαζαν τα σκουπίδια τους. Τον Μάιο, δε, μια ομάδα αγριογούρουνων κύκλωσε μια γυναίκα σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στο Φορμέλο και τελικά της έκλεψε τα ψώνια τα οποία και κατανάλωσε.

Η Βιρτζίνια Ράτζι που εκλέχτηκε δήμαρχος το 2016 με το κόμμα των Πέντε Αστέρων κατηγορεί τους τοπικούς άρχοντες στην επαρχία του Λάτσιο εκκινώντας και νομικές διαδικασίες σε βάρος τους. Όπως υποστηρίζει «οι αντίπαλοί μου συνεχίζουν να χρησιμοποιούν φωτογραφίες και βίντεο αγριογούρουνων στη Ρώμη ρίχνοντας την ευθύνη σε μένα. Είναι ξεκάθαρο ότι τα αγριογούρουνα είναι πρόβλημα που δεν αφορά μόνο την πρωτεύουσα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.