ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό βίντεο από τη Λευκορωσία: Δύο νεκροί σε επιχείρηση της αστυνομίας κατά «τρομοκράτη»

Λευκορωσία
Λευκορωσία: Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά του 31χρονου που ήθελαν να συλλάβουν με τον άνδρα να ανταποδίδει τα πυρά
Youtube

Λευκορωσία: Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά του 31χρονου που ήθελαν να συλλάβουν με τον άνδρα να ανταποδίδει τα πυρά

Αιματηρή κατάληξη είχε επιχείρηση της αστυνομίας στη Λευκορωσία για τη σύλληψη 31χρονου τον οποίο χαρακτήριζαν ως «τρομοκράτη». Στην επιχείρηση σκοτώθηκαν ένας αστυνομικός και ο 31χρονος ο οποίος εργαζόταν ως τεχνικός υπολογιστών σε αμερικανική εταιρεία με την αντιπολίτευση στη Λευκορωσία να υποστηρίζει ότι άνδρας που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών μαχόταν για την δημοκρατία στη χώρα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο 31χρονος ήταν ο Αντρέι Ζέλτσερ ο οποίος εργαζόταν στην εταιρεία EPAM Systems με έδρα την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, ο ιδρυτής της οποίας, Αρκάντι Ντόμπκιν, θεωρείται ότι συμμετέχει στο κίνημα κατά του ηγέτη της Λευκορωσίας. Αλεξάντερ Λουκασένκο, έχοντας υπογράψει – μαζί με άλλους – επιστολή για την ανάγκη διεξαγωγής νέων εκλογών.

Συνεργάτης της εξόριστης επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία Σβετλάνας Τιχανόφσκαγια ο Ζέλτσερ ήταν Αμερικανός πολίτης ο οποίος υποστήριζε το κίνημα υπέρ της δημοκρατίας στη χώρα. Σημειώνεται, πάντως, ότι η αμερικανική πρεσβεία μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει ότι ο 31χρονος ήταν όντως Αμερικανός πολίτης.

Στο βίντεο που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας χωρίς, όμως, να έχει επιβεβαιωθεί η αξιοπιστία του από ανεξάρτητη πηγή φαίνεται η στιγμή της θανατηφόρας ανταλλαγής πυρών.

Όπως φαίνεται οι αστυνομικοί επιχειρούν να μπουν στο διαμέρισμα στο οποίο βρίσκεται ταμπουρωμένος ο 31χρονος, ο οποίος κρατάει στα χέρια του μια καραμπίνα. Όταν οι αστυνομικοί μπαίνουν στο διαμέρισμα ο 31χρονος φαίνεται να πυροβολεί τραυματίζοντας θανάσιμα έναν αστυνομικό με τους συναδέλφους του να απαντούν στα πυρά και να σκοτώνουν τον άνδρα που ήθελα να συλλάβουν.

Η μητέρα της συντρόφου του Ζέλτσερ που ήταν παρούσα στο περιστατικό δήλωσε στο Nasha Niva ότι ο 31χρονος δεν ήταν τρομοκράτης. «Δεν μπορώ να πω πολλά, είμαι σοκαρισμένη, δεν καταλαβαίνω τι συνέβη. Ο Αντρέι ήταν ένα πολύ καλό άτομο, ένας θαυμάσιος γαμπρός. Αν ήταν τρομοκράτης; Ασφαλώς και όχι» δήλωσε η γυναίκα για τον 31χρονο που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στη Λευκορωσία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ένταση ξανά έξω από το ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης

Νίκος Κουρής: «Θα αποδείξω με DNA ότι είμαι γιος του Μίκη Θεοδωράκη» - Τι αναφέρει η Μαργαρίτα

Σεισμός κοντά σε Τήλο και Νίσυρο - Αισθητός στα Δωδεκάνησα (pics)