ΚΟΣΜΟΣ

Μπαχρέιν: Διαδηλώσεις κατά της νέας ισραηλινής πρεσβείας

Μπαχρέιν: Διαδηλώσεις κατά της νέας ισραηλινής πρεσβείας
Η αστυνομία του Μπαχρέιν έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει μικρές συγκεντρώσεις σε αυτή τη μικρή χώρα του Κόλπου.
AP (φωτογραφία αρχείου)

Διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν σήμερα στο Μπαχρέιν κατά του ανοίγματος ισραηλινής πρεσβείας, την επομένη των εγκαινίων της διπλωματικής αντιπροσωπείας στη Μανάμα από τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ.

Υψώνοντας σημαίες του Μπαχρέιν και της Παλαιστίνης, διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως "Θάνατο στο Ισραήλ" και "Όχι στην ισραηλινή πρεσβεία στο Μπαχρέιν".

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει μικρές συγκεντρώσεις σε αυτή τη μικρή χώρα του Κόλπου. Δεν αναφέρθηκε καμιά σύλληψη.

Στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς επίσκεψης για έναν Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, ο Λαπίντ εγκαινίασε την Πέμπτη την πρώτη πρεσβεία του Ισραήλ στο Μπαχρέιν, έναν χρόνο μετά την υπογραφή υπό την αιγίδα της Ουάσινγκτον συμφωνίας εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2020, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν έγιναν οι πρώτες χώρες του Κόλπου που εξομάλυναν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ. Ακολούθησαν το Μαρόκο και το Σουδάν.

Οι Παλαιστίνιοι είχαν καταγγείλει τότε μια "πισώπλατη μαχαιριά" και προδοσία της "αραβικής ομοφωνίας" που έθετε τη διευθέτηση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εξομάλυνση των σχέσεων με το εβραϊκό κράτος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς έγινε το τροχαίο-σοκ στον Κηφισό: Το αυτοκίνητο... απογειώθηκε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα

Ζωή Παπαδοπούλου: Δύσκολες ώρες για την τραγουδίστρια - Προχώρησε σε αναγκαστική διακοπή κύησης

Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση: Φρεγάτες, Rafale και βάσεις