ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον: Χωρίς μάσκα στο θέατρο ο Βρετανός πρωθυπουργός - Άγριο «κράξιμο» στα social media

O Mπόρις Τζόνσον χωρίς μάσκα στο θέατρο
O Mπόρις Τζόνσον χωρίς μάσκα στο θέατρο

Ο Μπόρις Τζόνσον αψήφησε για άλλη μια φορά τις συστάσεις...της κυβέρνησής του να φορέσει μάσκα καθώς παρακολουθούσε μια παράσταση του Μάκβεθ σε ένα πολυσύχναστο θέατρο του βόρειου Λονδίνου το βράδυ της Τρίτης, λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Bρετανός πρωθυπουργός βρέθηκε στο θέατρο για να παρακολουθήσει τη σαιξπηρική τραγωδία στο θέατρο Almeida στο Ίσλινγκτον.

Τουλάχιστον τρία μέλη του κοινού κατήγγειλαν οτι δεν φορούσε μάσκα κατά τη διάρκεια της παράστασης, παρά τις συστάσεις του θεάτρου για τους θεατές να καλύπτουν το πρόσωπο τους, ανά πάσα στιγμή όταν δεν τρώνε ή πίνουν.

O Mπόρις Τζόνσον έχει «συλληφθεί» πολλές φορές χωρίς μάσκαΑ.Ρ

Ο Μπόρις Τζόνσον φωτογραφήθηκε στο αμφιθέατρο με μια μάσκα γύρω από το πηγούνι του και ξανά μέσα σε δημόσιο χώρο του θεάτρου χωρίς καθόλου μάσκα, δίπλα σε κάποιον που πιστεύεται ότι ήταν μέλος της οικογένειάς του.

Μέλος του κοινού που καθόταν κοντά του στο αμφιθέατρο είπε ότι ο Τζόνσον «έβηχε και σκόρπιζε σταγονίδια» κατά τη διάρκεια της παράστασης χωρίς να φοράει κάλυμμα προσώπου και «μιλούσε παντού», γεγονός που δημιουργούσε μία εντύπωση «υπεροψίας» και αδιαφορίας, απέναντι στην υγειονομική κατάσταση.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων είχαν λάβει email πριν από την παράσταση, που έλεγε «Να θυμάστε να φοράτε κάλυμμα προσώπου ανά πάσα στιγμή σε όλο το κτήριο, εκτός εάν εξαιρείστε».

Το θέατρο γράφει στον ιστότοπό του οτι ζητάει από όλους τους θαμώνες να φορούν μάσκα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της παράστασης, για να προστατεύσουν «όλο το προσωπικό, το καστ και άλλα μέλη του κοινού από την Covid-19». Οι θεατές κλήθηκαν επίσης να φορούν μάσκες καθώς έμπαιναν μέσα καθώς υπήρχαν παντού σχετικές πινακίδες.

Ένας δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας που καθόταν σε διαφορετικό σημείο της αίθουσας είπε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στο θέατρο συμμορφώνονταν με τους κανόνες, αλλά ο πρωθυπουργός φόρεσε ξανά τη μάσκα του μόνο στο τέλος καθώς τα φώτα άναψαν.

Και ένα τρίτο μέλος του κοινού από την άλλη πλευρά του αμφιθεάτρου είπε ότι τον είχε δει να μην φοράει μάσκα στο πρώτο μέρος του έργου και ενώ βρισκόταν στο χώρο του μπαρ με τον συνάδελφό του. Είχε τη μάσκα γύρω από το πηγούνι του κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού και την αφαίρεσε εντελώς κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού.

Η επίσημη οδηγία της κυβέρνησης ορίζει τις μάσκες προσώπου ως «κάτι που καλύπτει με ασφάλεια τη μύτη και το στόμα». Και προσθέτει: «Συνίσταται να συνεχίσετε να φοράτε κάλυμμα προσώπου σε πολυσύχναστους και κλειστούς χώρους όπου έρχεστε σε επαφή με άτομα που συνήθως δεν συναντάτε».

Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν αρνήθηκε ότι ο Τζόνσον δεν φορούσε μάσκα στο θέατρο, αλλά είπε ότι «ακολουθεί όλους τους κανόνες για την Covid-19».Στο διαδίκτο όμως πολλοί ήταν εκείνοι που τον επέκριναν σφοδρά.

«Τουλάχιστον προσποιήσου οτι είσαι ενήλικας» έγραψε κάποιος, ενώ άλλοι σχολίασαν τον κυνισμό και την αλαζονεία του. Ορισμένοι πιο ευφάνταστοι σχολίασαν με αποσπάσματα απο τον Μάκβεθ του Ουίλιαμ Σέξπηρ

Η προφανής απόφαση του Τζόνσον να μην φορέσει μάσκα στο Almeida έρχεται μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε επειδή δεν φορούσε μάσκα ενώ καθόταν δίπλα στον 95χρονο David Attenborough στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα Cop26 στη Γλασκώβη, ενώ βρισκόταν με ιατρικό προσωπικό σε έναν διάδρομο στο νοσοκομείο Hexham και ένα τρένο στο Μάντσεστερ.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό στο νοσοκομείο, αν και είπε ότι ήταν για «μόλις 30 δευτερόλεπτα». Πρόσφατα εθεάθη να φοράει στην αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων, όπως και οι άλλοι συμμετέχοντες.

Ο Τζόνσον δέχθηκε έντονη κριτική τις τελευταίες ημέρες για τον χειρισμό του σε διάφορους τομείς πολιτικής, από τον σιδηρόδρομο μέχρι την κοινωνική περίθαλψη, καθώς και για τη χαοτική ομιλία του στο CBI τη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, έχασε τα λόγια του για περίπου 20 δευτερόλεπτα, λέγοντας «με συγχωρείτε» τρεις φορές και στη συνέχεια προχώρησε σε μια μακροσκελή εκτροπή για τον κόσμο της «Πέπα» τον οποίο επισκέφτηκε την Κυριακή με τη σύζυγο και το παιδί τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Σάλος με ιερέα για τις προκλητικές πόζες σε φωτογραφίες που ανήρτησε στο Instagram

Θα καλέσει επιτέλους ο εισαγγελέας τον Άρη Πορτοσάλτε για διασπορά ψευδών ειδήσεων;

Κορονοϊός: Συναγερμός για νέο στέλεχος με 32 μεταλλάξεις – Από πού ξεκίνησε