ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκρουση τρένων με νεκρούς στο Μπανγκλαντές

Σύγκρουση τρένων με νεκρούς στο Μπανγκλαντές
Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν σε σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα στο Μπανγκλαντές, σύμφωνα..

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν σε σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα στο Μπανγκλαντές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Ναρσίνγκντι, 55 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσα Ντάκα, όταν ένα επιβατηγό τραίνο προσέκρουσε σε ένα άλλο το οποίο ήταν σταθμευμένο.

Τα σωστικά συνεργεία που έχουν φτάσει στο σημείο προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες που βρίσκονται μέσα στα βαγόνια των τραίνων.

"Τα δύο τραίνα στην κυριολεξία πέταξαν. Κόβουμε το μέταλλο για να φτάσουμε στα θύματα. Έχω δει τουλάχιστον 20 τραυματίες", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η υπεύθυνη της αστυνομίας, η Μομένα Χατούν. "Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται ακόμα μέσα στα τραίνα", πρόσθεσε.

"Πρόκειται για ένα σοβαρό δυστύχημα. Φοβόμαστε ότι θα υπάρχουν πολλά θύματα", δήλωσε από τη μεριά του ο Μπελαγιέτ Χοσάιν, διευθυντής των εθνικών σιδηροδρόμων του Μπανγκλαντές.

Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Daily Star και το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Desh κάνουν λόγο για 10 και 13 νεκρούς αντίστοιχα, ενώ και τα δύο μέσα μεταδίδουν ότι τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.