ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συνελήφθη καθηγήτρια που εμβολίασε μαθητή της με το «έτσι θέλω» - Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Συνελήφθη καθηγήτρια που εμβολίασε μαθητή της στις ΗΠΑ
Συνελήφθη καθηγήτρια που εμβολίασε μαθητή της στις ΗΠΑ
ΑΡ

Μία καθηγήτρια σε σχολείο της Νέας Υόρκης -χωρίς επίσημα ιατρικά προσόντα- συνελήφθη επειδή έκανε το εμβόλιο κατά της Covid-19 σε έναν από τους μαθητές της χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών του, είπαν αξιωματούχοι.

Η καθηγήτρια Φυσικών Επιστημών συνελήφθη, επειδή εμβολίασε έναν 17χρονο μαθητή, σε μία υπόθεση που κάνει το γύρο των παγκόσμιων μέσων ενημέρωσης. Η αστυνομία λέει ότι η Λόρα Ρούσο χορήγησε τη δόση στο σπίτι της, παρόλο που δεν είχε νομική εξουσιοδότηση να κάνει το εμβόλιο, ούτε καν τη συγκατάθεση των γονιών του αγοριού.

Η 54χρονη Ρούσο, η οποία διδάσκει βιολογία, συνελήφθη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μπορεί να αντιμετωπίσει τέσσερα χρόνια φυλάκισης εάν καταδικαστεί. Το 17χρονο αγόρι φέρεται να ήθελε το εμβόλιο, σημειώνει το BBC.

Οι ενέσεις μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες εάν γίνουν εσφαλμένα. Οι γιατροί και οι εξουσιοδοτημένοι ιατροί πρέπει να επαληθεύουν ότι ένα εμβόλιο δεν είναι πλαστό ή ληγμένο. Οι ασθενείς θα πρέπει επίσης να ερωτηθούν για το ιατρικό τους ιστορικό και να παρακολουθείται η αντίδρασή τους μετά από τον εμβολιασμό.

Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει πάνω απο 1 εκατομμύριο κρούσματα κορονοϊού, με τους ειδικούς να προειδοποιούν οτι η κορύφωση δεν έχει έρθει ακόμη. Η αστυνομία λέει ότι δεν είναι σαφές πώς η εν λόγω καθηγήτρια απέκτησε το υποτιθέμενο εμβόλιο ή ποια εταιρεία το κατασκεύασε Επί του παρόντος, το σκεύασμα Pfizer-BioNTech είναι το μόνο εξουσιοδοτημένο για τους Αμερικανούς κάτω των 18 ετών.

Το βίντεο από το περιστατικό στο Λονγκ Άιλαντ φαίνεται να δείχνει την κυρία Ρούσο να λέει στον έφηβο: «Θα είσαι καλά, ελπίζω. Ορίστε. Εμβόλιο στο σπίτι». Αξιωματούχοι λένε ότι οι γονείς του αγοριού κάλεσαν την αστυνομία, οταν ο γιός τους επέστρεψε στο σπίτι και τους είπε τι είχε συμβεί.

«Είχε κάνει εμβόλιο», είπε ο αστυνομικός επίτροπος του Νασάου Πάτρικ Ράιντερ. «Είναι ακόμα υπό έρευνα το πώς το απέκτησε». Ο προϊστάμενος του γυμνασίου Herricks, όπου εργαζόταν η κυρία Ρούσο, είπε οτι «απομακρύνθηκε από την τάξη και είναι σε διαθεσιμότητα εν αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας», αναφέρει το CBS News

Η καθηγήτρια κατηγορείται για μη εξουσιοδοτημένη άσκηση επαγγέλματος. Η ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιανουαρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Καρδίτσα: Νεκρός 18χρονος φοιτητής – Κατέρρευσε μέσα σε καφετέρια

Άδεια από την εργασία για όσους νοσούν με κορονοϊό: Τέλος στο αλαλούμ – Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Πιστοποιητικό νόσησης: Αλλαγές στην τελευταία ΚΥΑ που εκδόθηκε - Τι θα πρέπει να προσέχετε