ΚΟΣΜΟΣ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ψυχρή «εισβολή» και στο Ισραήλ - Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ψυχρή «εισβολή» και στο Ισραήλ - Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια
Η κακοκαιρία θα πλήξει και το Ισραήλ
Η κακοκαιρία θα πλήξει και το Ισραήλ

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» θα φέρει χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες και στο Ισραήλ μέσα στα επόμενα 24ωρα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν χιόνια και πολικό ψύχος ακόμη και στην Ιερουσαλήμ

Στο ψύχος αναμένεται να βυθίσει η κακοκαιρία «Ελπίδα» το βόρειο και το κεντρικό Ισραήλ το απόγευμα της Τετάρτης, με τους ειδικούς από την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Ισραήλ (IMS) να προβλέπουν οτι θα πέσουν αρκετά εκατοστά χιονιού ακόμη και στην Ιερουσαλήμ.

Η «Ελπίδα» θα ξεκινήσει φέρνοντας χιόνι στο όρος Ερμών και στα βόρεια Υψίπεδα του Γκολάν το πρωί της Τετάρτης, με το κύμα ψύχους να ταξιδεύει σταδιακά νοτιότερα το απόγευμα στα βουνά στο βόρειο και κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του όρους Θαβώρ και της Ιερουσαλήμ.

Σε ορισμένες τοποθεσίες ενδέχεται να συγκεντρωθούν αρκετά εκατοστά χιονιού, ανάλογα με το υψόμετρο. Ισχυροί άνεμοι, με ριπές από 60 έως 80 χιλιόμετρα την ώρα και ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται επίσης. Μπορεί να σημειωθούν τοπικές πλημμύρες.

Οι χιονοπτώσεις αναμένεται να εξασθενήσουν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και σιγά σιγά θα μετατραπούν σε βροχοπτώσεις στις περισσότερες τοποθεσίες. Η βροχή θα συνεχιστεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν συνήθιστα χαμηλές σε μεγάλο μέρος της χώρας της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με τον τοπικό μετεωρολογικό ιστότοπο Yerushamayim, το ενδεχόμενο χιονόπτωσης την Τετάρτη είναι υψηλότερο από ό,τι η καταιγίδα την περασμένη εβδομάδα, όταν καταγράφηκαν ασθενείς χιονοπτώσεις σε τμήματα της Ιερουσαλήμ και της Δυτικής Όχθης.

Η «Ελπίδα» είναι η πέμπτη καταιγίδα στην Ομάδα Ανατολικής Μεσογείου της EUMETNET, η οποία περιλαμβάνει τις μετεωρολογικές υπηρεσίες του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου. Αρκετά εβραϊκά ονόματα εμφανίζονται επίσης στη λίστα ονομάτων για τη σεζόν 2021/2022, συμπεριλαμβανομένων των Carmel, Irit, Joel, Lavi, Ora και Raphael, γράφει η Jerusalem Post.

Η «Ελπίδα» έχει ήδη χτυπήσει την Ελλάδα, καλύπτοντας πόλεις και παραλίες με χιονοπτώσεις, ενώ έπληξε και αρκετά νησιά όπως η Τήνος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr για κακοκαιρία Ελπίδα: Θα παγώσει όλη η Αθήνα – Έρχεται 24ωρη χιονόπτωση

Survivor Spoiler: «Η Μυριέλλα μας έχει τρελάνει», «η Ασημίνα να ηρεμήσει» και μια ποινή που έρχεται

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πού περιμένουμε το περισσότερο χιόνι στην Αττική – Πόσο θα ρίξει στο Σύνταγμα