ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Δεν θα πραγματοποιηθεί σύνοδος κορυφής ΗΠΑ - Ρωσίας

Τζεν Ψάκι Λευκός Οίκος
Αποκλείεται «σε αυτό το στάδιο» σύνοδος κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας σύμφωνα με την Τζεν Ψάκι
AP Photo

Ουκρανία - Όλες οι ειδήσεις: Οι ΗΠΑ κόβουν κάθε διάλογο - σε ανώτατο επίπεδο - με τη Ρωσία.

«Ασφαλώς» δεν σχεδιάζεται σύνοδος κορυφής των προέδρων των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «σε αυτό το στάδιο».

Αυτό ξεκαθάρισε ο Λευκός Οίκος, μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν πως ακυρώθηκε η συνάντηση που θα είχε αύριο με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ που υποτίθεται πως θα ήταν προπαρασκευαστική.

«Σε αυτό το σημείο ασφαλώς δεν σχεδιάζεται», όπως το έθεσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, η Τζεν Ψάκι, συμπληρώνοντας ότι θα απαιτείτο να υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία για να οργανωθεί τέτοια σύνοδος κορυφής.

Νωρίτερα, ο Άντονι Μπλίνκεν είχε δηλώσει πως ακύρωσε τη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου.

«Την περασμένη εβδομάδα συμφώνησα να συναντήσω τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στις 24 Φεβρουαρίου για να συζητήσουμε τις ανησυχίες μας σχετικά με την ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Αυτό όμως θα συνέβαινε μόνο αν η Ρωσία δεν έκανε εισβολή στην Ουκρανία. Τώρα που βλέπουμε πως η εισβολή ξεκινά και η Ρωσία έχει κάνει ξεκάθαρη την άρνησή της για διπλωματία, δεν έχει πλέον νόημα να προχωρήσουμε με τη συνάντηση αυτή τη στιγμή. Έστειλα ένα γράμμα στον ΥΠΕΞ Λαβρόφ για να τον ενημερώσω σχετικά», δήλωσε ο Άντονι Μπλίνκεν Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς ο Πούτιν φέρνει τα πάνω κάτω στη γεωπολιτική σκακιέρα - Η αντίδραση της Ε.Ε. και οι κυρώσεις