ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από επίθεση σε νοσοκομείο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από επίθεση σε νοσοκομείο
New News EU/twitter

Πόλεμος στην ΟυκρανίαΤέσσερις νεκροί ύστερα από ρίψη οβίδας σε νοσοκομείο στο Βούλενταρ, στο Ντόνετσκ. Άλλοι 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση, ανάμεσά τους έξι γιατροί.

Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε - σύμφωνα με τον Guardian - ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν όταν ρωσική οβίδα έπληξε ένα νοσοκομείο στο Vuhledar, στην περιοχή του Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία. Στους τραυματίες περιλαμβάνονται έξι γιατροί.

Η Ουκρανία είπε ότι η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει 203 επιθέσεις από την αρχή της ημέρας, με τις μάχες να διεξάγονται σε ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια.

Το δημοσίευμα του Guardian.

Η Ουκρανία αναφέρει ότι η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει 203 επιθέσεις από την αρχή της ημέρας, με τις μάχες να διεξάγονται σε ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια, αναφέρει το Reuters.

Σε ξεχωριστή ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, που εκδόθηκε στις 14:00 τοπική ώρα, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ένα ρωσικό ελικόπτερο K-52 και τρία ελικόπτερα κοντά στο Gostomel καταρρίφθηκαν στην περιοχή του Κιέβου κοντά στο Mezhyhirya.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας έδωσε εντολή να αντιμετωπίζονται με σεβασμό οι Ουκρανοί στρατιωτικοί

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού έδωσε ειδική εντολή σε όλους τους διοικητές των στρατιωτικών μονάδων να αντιμετωπίζουν με σεβασμό τους Ουκρανούς στρατιωτικούς, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κανασένκοφ.

Στην εντολή υπογραμμίζεται ότι «δεδομένου ότι οι στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σε αντίθεση με τους εθνικιστές, έδωσαν όρκο στον ουκρανικό λαό και υπακούουν σε εντολές, πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό».

Ο Κανασένκοφ δήλωσε ότι η Ρωσία κατέστρεψε 74 υπέργειους στόχους στρατιωτικών υποδομών, «μεταξύ των οποίων 11 αεροδρόμια, τρία κέντρα διοίκησης, σημείο ναυτικής βάσης του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας, καθώς και 18 σταθμούς ραντάρ αντιαεροπορικής άμυνας των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-300 και Buk-M1».

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, κατά την πορεία των πολεμικών ενεργειών παραδόθηκαν 14 Ουκρανοί στρατιωτικοί ενώ οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα μαχητικό ελικόπτερο και τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 της Ουκρανίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ζητά σύγκληση της Ατλαντικής Συμμαχίας ο Μακρόν

Ουκρανία: Οικογένεια στο Χάρκοβο προσεύχεται για τη ζωή της στη μέση του δρόμου