ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι τρεις λόγοι που ο Πούτιν δεν θα κάνει πυρηνικό πόλεμο

Οι τρεις λόγοι που ο Πούτιν δεν θα κάνει πυρηνικό πόλεμο
«H εισβολή στην Ουκρανία αν και «φρικιαστική», δεν είναι παράλογη», ανέφερε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.
AP - Alexei Nikolsky

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας αναλύει τους τρεις λόγους που τον κάνουν να πιστεύει ότι ο Πούτιν δεν θα κάνει πυρηνικό πόλεμο.

Καθησυχαστικός επιχείρησε να φανεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αντρέι Κοζίρεφ, ο οποιος με αναρτήσεις του στο Twitter εξήγησε γιατί πιστεύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον της Δύσης.

Ο Αντρέι Κοζίρεφ, μέσα από ανάρτηση του στο Twitter, επισήμανε ότι: «Ο Πούτιν είναι ένα λογικό άτομο. H εισβολή στην Ουκρανία αν και «φρικιαστική», δεν είναι παράλογη».

Ο ίδιος επισήμανε ότι αυτό συμβαίνει για τρεις λόγους:

  1. Η κατάσταση της Ουκρανίας ως χώρας

    Ο κ. Κοζίρεφ ανέφερε: «Ο Πούτιν πιστεύει ότι η Ουκρανία δεν είναι πραγματικό έθνος. Εάν η κυβέρνηση της Ουκρανίας δεν μπορεί να κρατηθεί ανεξάρτητη και υπέρ του Κρεμλίνου κρυφά, τότε θα το αναγκάσει απροκάλυπτα να είναι».

  2. Κατάσταση του ρωσικού στρατού

    Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας επεσήμανε:
    «Την ώρα που το Κρεμλίνο σπατάλησε τα τελευταία 20 χρόνια προσπαθώντας να εκσυγχρονίσει τον στρατό του πολλά από τα χρήματα κλάπηκαν και δαπανήθηκαν σε σουπερ γιοτ στην Κύπρο ωστόσο στρατιωτικοί σύμβουλοι θεώρησαν ότι δεν μπορούσαν να το αναφέρουν στον Πούτιν».

  3. Η γεωπολιτική κατάσταση της Δύσης

    Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε επίσης ότι:
    «Οι ηγέτες της Ρωσίας έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι η Δύση είναι αδύναμη και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι «διανοητικά ανίκανος»».

    «Άρα, κατά τη γνώμη μου, είναι λογικός. Δεδομένου ότι είναι λογικός, πιστεύω ακράδαντα ότι δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον της Δύσης. Το λέω γιατί ο βομβαρδισμός κοντά σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο μπορεί να προκαλέσει ακούσια πυρηνική καταστροφή στην Ουκρανία», ανέφερε ο Αντρέι Κοζίρεφ.

Διαβάστε Επίσης:

Ουκρανία: Σχέδιο για απομάκρυνση Ζελένσκι από Βρετανούς κομάντο - «Κόκκινο τηλέφωνο» με τον Μπάιντεν