ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Νεκροί 4 Αμερικανοί από πτώση στρατιωτικού αεροσκάφους - Συμμετείχαν σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ

Τέσσερις Αμερικανοί σκοτώθηκαν σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις στη Νορβηγία
Τέσσερις Αμερικανοί σκοτώθηκαν σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις στη Νορβηγία

Νορβηγία: Τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια ΝΑΤΟικής άσκησης

Τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Γιόνας Γκαρ Στόρε εξέφρασε τα «βαθιά του συλλυπητήρια» στις οικογένειες και τους συναδέλφους όσων έχασαν τη ζωή τους μετά την πτώση του MV-22B Osprey που ανήκει στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ σε μια απομακρυσμένη περιοχή.

Το αεροσκάφος που τους μετέφερε κατέπεσε σε περιοχή της βόρειας Νορβηγίας την Παρασκευή (18/3), για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Οι 4 Αμερικανοί λάμβαναν μέρος σε στρατιωτική άσκηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της νορβηγικής αστυνομίας. Οι υπηρεσίες διάσωσης έφτασαν στο σημείο της συντριβής από ξηρά νωρίς το Σάββατο, αφού τα ελικόπτερα δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στην περιοχή επικρατούσαν θυελλώδεις άνεμοι, ισχυρές βροχοπτώσεις και κίνδυνος χιονοστιβάδων, σύμφωνα με τις τοπικές προβλέψεις. Οι στρατιώτες συμμετείχαν στην άσκηση του ΝΑΤΟ Cold Response