ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβάρδισαν σχολή καταφύγιο στη Μαριούπολη - Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβάρδισαν σχολή καταφύγιο στη Μαριούπολη - Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης ισχυρίζεται ότι τα ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν μία σχολή καλών τεχνών στην πολιορκημένη πόλη, όπου 400 άνθρωποι είχαν βρει καταφύγιο από τον πόλεμο.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι το κτήριο καταστράφηκε και άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια. Στο καταφύγιο βρίσκονταν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι. Πληροφορίες για θύματα δεν είναι διαθέσιμες μέχρι στιγμής.

Σε ανακοινωθέν που δημοσιεύτηκε στα κανάλια Telegram του δημοτικού συμβουλίου της Μαριούπολης και του κοινουβολίου, οι Αρχές αναφέρουν οτι 400 άμαχοι «βρίσκονται ακόμα κάτω από τα ερείπια» της κατεστραμμένης σχολής καλών τεχνών G12 στην περιοχή της Αριστερής Όχθης της πόλης.

Το μήνυμα κατηγορεί τους Ρώσους ότι διαπράττουν εγκλήματα πολέμου, απηχώντας την προηγούμενη ομιλία του Ουκρανού προέδρου σε βίντεο αργά το βράδυ. Ο Βολιντιμίρ Ζελένσκι είπε ότι η πολιορκία της Μαριούπολης «θα μείνει στην ιστορία ως έγκλημα πολέμου».

Ο νέος βομβαρδισμός σημειώνεται μετά την καταστροφή ενός θεάτρου στη Μαριούπολη την περασμένη εβδομάδα που άφησε εκατοντάδες ανθρώπους παγιδευμένους κάτω από τα ερείπια σε ένα υπόγειο καταφύγιο.

Η Μαριούπολη έχει γίνει στόχος σφοδρών βομβαρδισμών, με χιλιάδες ανθρώπους να παραμένουν χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρισμό και νερό. Περισσότεροι από 2.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην πόλη, με τις αρχές να καταφεύγουν σε ομαδικούς τάφους.

Χθες, περίπου 4.000 άνθρωποι κατάφεραν να διαφύγουν από το λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας. Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ωστόσο ισχυρίζονται ότι χιλιάδες κάτοικοι έχουν μεταφερθεί βίαια στις ρωσικές πόλεις. Το Sky News δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αυτόν τον ισχυρισμό.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Μάχη με το χρόνο για να σωθούν οι εγκλωβισμένοι στο βομβαρδισμένο θέατρο της Μαριούπολης

Το «ευχαριστώ» των Ουκρανών στην Ελλάδα για την ανακατασκευή του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη