ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Ετοιμάζουν προβοκάτσια οι Ουκρανοί – Θα πλήξουν δυτικούς στόχους για να εμπλακεί το ΝΑΤΟ»

Ρωσία: «Ετοιμάζουν προβοκάτσια οι Ουκρανοί»
Τι καταγγέλλει η Μόσχα
AP

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας καταγγέλλει ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας σχεδιάζει επίθεση για να ωθήσει το ΝΑΤΟ να παρέμβει

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε το Σάββατο ότι ένας αξιωματικός της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) που παραδόθηκε είπε ότι η χώρα του σχεδιάζει επιθέσεις σε δυτικές διπλωματικές αποστολές στην πόλη Λβίβ για να πιέσει το ΝΑΤΟ να παρέμβει στον πόλεμο.

Οι επιθέσεις θα πραγματοποιηθούν από το ακροδεξιό τάγμα Αζόφ, που μάχεται στην ουκρανική πλευρά, δήλωσε ο εκπρόσωπος Igor Konashenkov σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα.

Ο Konashenkov είπε ότι οι αξιωματούχοι στο Κίεβο γνωρίζουν τα σχέδια των διοικητών του Αζόφ, αλλά δεν έχουν λάβει μέτρα για να τα σταματήσουν. «Το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου σχεδιάζει να παρουσιάσει τις επιθέσεις σε διπλωματικές εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και των δυτικών χωρών ως υποτιθέμενη στοχευμένη επίθεση από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», είπε.

Αναφερόμενος στην επιχείρηση στην Ουκρανία, είπε ότι Ρώσοι στρατιώτες έσπασαν την άμυνα ενός άλλου ακροδεξιού τάγματος, του Aidar, στην ανατολική Ουκρανία, αφήνοντας 30 νεκρούς.

Η ρωσική αεροπορία έπληξε 59 αντικείμενα στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων τριών θέσεων διοίκησης, δύο εγκαταστάσεων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων, δύο σταθμών ραντάρ, δύο αποθηκών πυραύλων και όπλων πυροβολικού, καθώς και 51 θέσεις συσσώρευσης στρατιωτικού εξοπλισμού, είπε.

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) κατέστρεψε ένα ραντάρ του συστήματος αεράμυνας S-300 βόρεια της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, το Κίεβο, ενώ τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν πέντε ουκρανικά UAV, δήλωσε ο Konashenkov.

Πηγή: Anadolu