ΚΟΣΜΟΣ

Μελανσόν: Χρειάζεται κινητοποίηση για να ηττηθεί ο Σαρκοζί

Μελανσόν: Χρειάζεται κινητοποίηση για να ηττηθεί ο Σαρκοζί

Ο Ζακ Λικ Μελανσόν ζήτησε από τους οπαδούς του να δραστηριοποιηθούν για να ηττηθεί ο Σαρκοζί στο δεύτερο Γύρο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ονομαστικά στον Φρανσουά Ολάντ.

Στην πλατεία Στάλιγκραντ όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, ο Ζακ Λικ Μελανσόν απευθύνθηκε στους οπαδούς του, λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκτιμήσεων για τα αποτελέσματα (CSA) που του δίνουν γύρω στο 11,1% , 29,3 % για τον Ολάντ και 26% για τον Σαρκοζί.

«Σας το λέω ξεκάθαρα, είναι θέμα συνείδησης τις ώρες αυτές, έχουμε τα κλειδιά για το τελικό αποτέλεσμα και δεν υπάρχει τίποτα για διαπραγμάτευση» είπε και πρόσθεσε :

«Σας καλώ να κινητοποιηθείτε για τις 6 Μαΐου χωρίς να ζητήσετε κανένα αντάλλαγμα, να κινητοποιηθείτε για να νικηθεί ο Σαρκοζί.

Σας ζητώ να μην ολιγωρήσετε και να δράσετε σαν να είχατε να εκλέξετε εμένα τον ίδιο στην προεδρία. Είναι πράξη συνείδησης μη ζητήσετε τίποτα για αντάλλαγμα».

Δικαιολόγησε το κάλεσμα αυτό προς τους οπαδούς του υπογραμμίζοντας ότι η πράξη αυτή είναι αναγκαία γιατί η μάχη που δίνουν «δεν είναι μάχη προσωπική».

«Δεν είναι καν μάχη μιας χώρας» πρόσθεσε, «στόχος μας είναι να αναποδογυρίσουμε το τραπέζι να ανατρέψουμε την τάση στην Ευρώπη που κρατάει και καταπιέζει τους λαούς κάτω από τον άξονα Σαρκοζί- Μερκέλ. Θα πρέπει να τσακίσουμε τον άξονα αυτό στη Γαλλία» είπε εν μέσω χειροκροτημάτων ο Ζακ Λικ Μελανσόν.