ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα ολοκληρωθούν

Πούτιν: Οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα ολοκληρωθούν
Το μήνυμα ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα εφαρμοστούν έστειλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν
AP PHOTO

Το μήνυμα ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα εφαρμοστούν έστειλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Καμία αμφιβολία δεν θα πρέπει να υπάρχει ότι στόχοι της επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία θα εφαρμοστούν διεμήνυσε σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως σημείωσε ο Πούτιν ο στόχος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι να βοηθήσει τους κατοίκους του Ντονμπάς προσθέτοντας ότι η Ρωσία «υποχρεώθηκε να επέμβει».

Ο Πούτιν σημείωσε, επίσης, ότι ήταν το Κίεβο που δημόσια αρνήθηκε να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα στη συμφωνία του Μινσκ και επομένως «ήταν αδύνατο να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τη γενοκτονία».

«Από τη μια πλευρά, βοηθούμε και σώζουμε ανθρώπους και από την άλλη, απλά λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας», δήλωσε ο Πούτιν. «Είναι σαφές ότι δεν είχαμε επιλογή. Ήταν η σωστή απόφαση».

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε, επίσης, ότι οι ρωσικές δυνάμεις που φέρουν εις πέρας τη στρατιωτική εκστρατεία της Μόσχας στην Ουκρανία ενεργούν θαρραλέα και αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας τα πλέον σύγχρονα όπλα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Παράλληλα κατά τη συνάντησή του κ. Πούτιν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, έγινε γνωστό ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία θα συνεργαστούν για να δημιουργηθεί μια κοινή διαστημική δομή.

Όπως διεμήνυσε, μάλιστα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν η Ρωσία θα μπορέσει να προχωρήσει στην ανάπτυξη του διαστημικού της προγράμματος παρά τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί.

Ρώσοι αυτονομιστές: Δεν έγινε χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία

Εντωμεταξύ σε ανακοίνωσή τους οι Ρώσοι αυτονομιστές του Ντονέτσκ διέψευσαν τις πληροφορίες για χρήση χημικών όπλων στη Μαριούπολη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Όπως είπε ο Έντουαρντ Μπασούριν, χημικά όπλα δεν χρησιμοποιήθηκαν στην περιοχή παρά τα όσα υποστηρίζουν οι Ουκρανοί.

Σημειώνεται ότι επίσημη καταγγελία για χρήση τέτοιων όπλων δεν έχει γίνει ούτε και από τις επίσημες ουκρανικές αρχές με τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας να δηλώνει ότι το Κίεβο εξετάζει τις ανεπιβεβαίωτες αρχικές πληροφορίες κάνοντας λόγο για «θεωρίες ότι θα μπορούσε να είναι φώσφορος».