ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκος αναλυτής: «Η Ελλάδα έχει πλεονέκτημα με τα Rafale και της Belharra»

Τούρκος αναλυτής: «Η Ελλάδα έχει πλεονέκτημα με τα Rafale και της Belharra»
Τα Rafale τρομάζουν τους Τούρκους
INTIME

Στην ξεκάθαρη υπεροχή της χώρας μας απέναντι στον απαρχαιωμένο στρατιωτικό εξοπλισμό της Τουρκίας, αναφέρθηκε ο στρατιωτικός αναλυτής, Αμπντουλάχ Αγάρ.

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στην Άγκυρα το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα, γεγονός που αποτυπώνεται και στα τουρκικά ΜΜΕ που φιλοξενούν όλο και περισσότερο εκπομπές σχετικά με τη νέα κατάσταση και το συσχετισμό δυνάμεων σε αέρα και θάλασσα.

Ο Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής, Αμπντουλάχ Αγάρ ανέφερε στο CNN Turk ότι με τα γαλλικά μαχητικά Rafale η Ελλάδα έχει αποκτήσει αεροπορική υπεροχή έναντι των τουρκικών μαχητικών σε αερομαχίες ένας προς έναν.

«Η Τουρκία πράγματι αντιλήφθηκε τις απειλές που δημιουργούν τα μαχητικά Rafale. Όπως και τις απειλές που δημιουργούν οι φρεγάτες Belharra όπως και των υποβρυχίων Type 214 όπως και για την αντιαεροπορική άμυνα. Η Τουρκία ήδη εργάζεται για την αμοιβαιότητα. Όμως πρέπει να πούμε κάτι με τα μαχητικά Rafale έχουν αποκτήσει μια υπεροχή απέναντι στην Τουρκία. Με εναλλακτικές καλύπτουμε αυτή την υπεροχή, όμως υπάρχει πρόβλημα στην ισορροπία δυνάμεων ένα προς ένα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προφανώς, η εξέλιξη αυτή είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους Τούρκοι αξιωματούχοι όπως ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ «ξεσπαθώνει» συχνά κατά των ελληνικών εξοπλισμών και δεν έχει διαστάσει στο παρελθόν να κάνει και συστάσεις στην Αθήνα ότι δεν μπορεί να δαπανά τόσα χρήματα σε δύσκολες οικονομικά περιόδους!