ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται το χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια – Χαμός στην Ίμπιζα

Συνεχίζεται το χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια – Χαμός στην Ίμπιζα
Xάος στα αεροδρόμια 

H έλλειψη προσωπικού προκαλεί χάος στα αεροδρόμια 

Μετά από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών λόγω της πανδημίας οι τουρίστες πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς αναγκάζονται να περιμένουν πολλές ώρες στις ουρές, κάτω από τον καυτό ήλιο, λόγω της έλλειψης προσωπικού στα αεροδρόμια.

Τα πρώτα προβλήματα παρατηρήθηκαν στο τέλος Μαΐου στο Άμστερνταμ, το οποίο είναι το δεύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιο συγκεκριμένα, οι ελλείψεις προσωπικού στον τομέα της ασφάλειας προκάλεσαν μεγάλες ουρές, με αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες να χρειάζονταν πολλές ώρες τόσο, για να προχωρήσουν στον τυπικό έλεγχο των εισιτηρίων, όσο και στην παράδοση των αποσκευών τους.

Πολλοί μάλιστα έχασαν και την πτήσης τους.

Η ταλαιπωρία συνεχίστηκε στο Λονδίνο, αφού επικράτησαν σκηνές χάους με πολλές πτήσεις να ακυρώνονται.

Μάλιστα το Γκάτγουικ του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των καθημερινών πτήσεων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αιχμής των διακοπών, το αεροδρόμιο θα περιορίσει προσεκτικά και σταδιακά το δυναμικό του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αεροδρόμιο, συμπληρώνοντας πως «μια σοβαρή έλλειψη προσωπικού», που θα επηρεάσει ένα συγκεκριμένο αριθμό αεροπορικών εταιρειών ή πάροχους υπηρεσιών εδάφους κατά τη θερινή περίοδο.

«Αν δεν επιλυθεί αυτό το πρόβλημα, θα έχει ως αποτέλεσμα οι επιβάτες του αεροδρομίου να λαμβάνουν αναξιόπιστες και δυνητικά μέτριες υπηρεσίες, με περισσότερες ουρές, καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων την τελευταία στιγμή», προειδοποίησε το αεροδρόμιο.

Το δράμα επηρέασε και την Ισπανία! Τόσο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, όσο και στην Ίμπιζα, χιλιάδες τουρίστες αναγκάστηκαν να περιμένουν για ώρες, σε συνθήκες καύσωνα, για ένα διαθέσιμο ταξί.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, oι σκηνές χάους που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες του ρεπορτάζ είναι από τα αεροδρόμια της Βαρκελώνης και της Ίμπιζας.