ΚΟΣΜΟΣ

Ο R Kelly καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 ετών για σεξουαλική κακοποίηση (vid)

Ο R Kelly καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 ετών για σεξουαλική κακοποίηση
AP

Ο τραγουδιστής R Kelly καταδικάστηκε σε τριάντα χρόνια φυλάκιση για πληθώρα κατηγοριών σεξουαλικής κακοποίησης που αντιμετώπιζε. 

Σύμφωνα με τον Guardian, τον περασμένο Σεπτέμβριο, δικαστήριο στη Νέα Υόρκη έκρινε τον R Kelly ένοχο για σεξουαλική διακίνηση και εκβιασμό, και στις εννέα κατηγορίες εναντίον του. Οι εισαγγελείς είχαν τότε ζητήσει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 25 ετών.

Δημοσιογράφοι που βρίσκονταν μέσα στη δικαστική αίθουσα είπαν ότι ο τραγουδιστής του "I Believe I Can Fly" δεν είπε ούτε μία λέξη με το άκουσμα της ετυμηγορίας.

Η καταδίκη του ήρθε χρόνια μετά τις πρώτες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης εναντίον του. Μεταξύ των γυναικών που τον κατήγγειλαν ήταν και η πρώην σύζυγός του, Andrea Kelly, η οποία δήλωσε ότι φοβόταν ότι ο Kelly θα μπορούσε να τη σκοτώσει.

Τον Ιούνιο του 2002 βρέθηκε αντιμέτωπος με 21 κατηγορίες σχετικές με τη δημιουργία βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, που περιλάμβαναν διάφορες σεξουαλικές πράξεις, αλλά αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες μετά από δίκη το 2008.

Στις έξι εβδομάδες της δίκης του, το περασμένο καλοκαίρι, κατέθεσαν εννέα γυναίκες και δύο άνδρες που τον κατηγόρησαν ότι τους κακοποίησε σεξουαλικά και περιέγραψαν τους βιασμούς, ενώ υποστήριξαν ότι τους εξανάγκαζε να παίρνουν ναρκωτικά και τους κρατούσε αιχμάλωτους. Ο Kelly, που από την πλευρά του υποστήριζε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού όταν ήταν οκτώ ετών, κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες: εκβιασμό, σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου, απαγωγή, διακίνηση ανθρώπων, καταναγκαστική εργασία. Κατά τη διάρκεια της δίκης του, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα και όταν ανακοινώθηκε η ενοχή του περιορίστηκε να σκύψει το κεφάλι και να κλείσει τα μάτια.