ΚΟΣΜΟΣ

Ένα ξενοδοχείο ορόσημο στο Νάσβιλ 112 ετών

Ένα ξενοδοχείο ορόσημο στο Νάσβιλ 112 ετών
Το 2020 χαρακτηρίστηκε «εθνικό ιστορικό ορόσημο».
thehermitagehotel.com

Tο εμβληματικό ξενοδοχείο Ερμιτάζ (Hermitage) είναι ένα από τα ιστορικά ξενοδοχεία των ΗΠΑ. Άνοιξε τις πύλες του το 1910 και ήταν ο τρίτος ουρανοξύστης που κτίστηκε στην καρδιά του Νάσβιλ στο Τενεσί.

Σήμερα το μεγαλοπρεπές ξενοδοχείο έκανε την δική του μεταμόρφωση φέρνοντας ένα φρέσκο αέρα σε όλους τους χώρους καθώς και στα 122 δωμάτια που διαθέτει.

«Έπρεπε να αλλάξουμε τη σκέψη των ανθρώπων για το πώς είναι ένα ιστορικό ξενοδοχείο», δήλωσε ο σχεδιαστής Toby Bishop στο CNN Travel.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εντυπωσιακό λόμπι του ξενοδοχείου είναι σε αρχιτεκτονική Beaux-Arts σχεδιασμένο από τον κορυφαίο αρχιτέκτονα του Τενεσί, James E. R. Carpenter.

Δείτε την gallery:

Το προηγούμενο πλούσιο κόκκινο και χρυσό χρώμα αντιπροσώπευε μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση, συνέχισε ο Bishop, ενώ ο νέος χώρος είναι «καθαρός και φωτεινός, με πιο μοντέρνα επίπλωση μέσα στην ένδοξη και μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική του λόμπι».

Οι αποχρώσεις του μπλε και του ασημί χρησιμοποιούνται στις ταπετσαρίες και στα χαλιά ενώ η αρχική διακοσμητική γραμμή και η γύψινη διακόσμηση έχουν ανανεωθεί με μια πιο φωτεινή και δροσερή παλέτα που αντλεί έμπνευση από τις αρχικές μαρμάρινες κολώνες.

Η εταιρεία επανασχεδίασε επίσης τα δωμάτια και τις σουίτες του ξενοδοχείου με απαλές χρωματικές αποχρώσεις.

Το 2020 χαρακτηρίστηκε «εθνικό ιστορικό ορόσημο» καθώς έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μάχη του 1920 για την επικύρωση της 19ης τροπολογίας που αναγνώριζε το δικαίωμα ψήφου των γυναικών. Ο σεβασμός του παρελθόντος αλλά και του σήμερα παραμένει προτεραιότητα.

«Το Νάσβιλ εξελίσσεται. Είναι σημαντικό να συμβαδίζουμε με τον χρόνο για να συνεχίσει το ιστορικό ξενοδοχείο να προσφέρει μια πραγματική εμπειρία πολυτέλειας στους επισκέπτες μας», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Robert και Molly Hardie.

Ο εκσυγχρονισμός του ξενοδοχείου-ορόσημο συμβαδίζει με ένα άλλο έργο στην πόλη που αποκαλεί σπίτι του. Τον Ιούνιο ανακοινώθηκε σχέδιο επέκτασης του Διεθνούς Αεροδρομίου του Νάσβιλ ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.