ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Δεν θα πάει στα Κατεχόμενα - Νέες απειλές για Φινλανδία και Σουηδία

Ερντογάν: Δεν θα πάει στα Κατεχόμενα - Νέες απειλές για Φινλανδία και Σουηδία
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
ap / Manu Fernandez

Δεν θα βρεθεί στα κατεχόμενα της Κύπρου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιουλίου.

Απών θα είναι ο Τούρκος Πρόεδρος από την επέτειο της εισβολής στα κατεχόμενα την 20η Ιουλίου καθώς η Κύπρος δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως είχε προκύψει τις περασμένες μέρες έντονη φημολογία που ήθελε τον Ερντογάν να προχωρά στην προσάρτηση των κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου.

Ερντογάν: Νέες απειλές σε Σουηδία και Φινλανδία

Παράλληλα «υψηλοί τόνοι» παρατηρούνται στο ζήτημα Φινλανδίας – Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εφόσον για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Επαναλαμβάνοντας τη θέση που έχει εκφράσει επανειλημμένα από τη στιγμή που έδωσε το «πράσινο φως» για την υπό όρους ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι περιμένει από τη Σουηδία και τη Φινλανδία να κάνουν τα απαραίτητα βήματα και ότι σε αντίθετη περίπτωση η διαδικασία θα «παγώσει» με νέο τουρκικό βέτο.

Τέλος, ο Ερντογάν πρόσθεσε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ότι η Σουηδία δεν φαίνεται να τηρεί τις υποσχέσεις της όσον αφορά τα ζητήματα που έχει θέσει η Τουρκία.

Σχετικές ειδήσεις