ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Πενσιλβάνια: Ενας νεκρός και 17 τραυματίες σε έρανο για στήριξη των θυμάτων πυρκαγιάς

Τραγωδία στην Πενσιλβάνια: Ενας νεκρός και 17 τραυματίες σε έρανο για στήριξη των θυμάτων πυρκαγιάς
ΑP

Λίγο μετά την αναφορά για τη σύγκρουση, οι αστυνομικοί κλήθηκαν για έναν άνδρα που «επιτέθηκε σωματικά» σε μια γυναίκα.

Ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλα 17 άτομα τραυματίστηκαν όταν ένα όχημα χτύπησε πλήθος που συγκεντρώθηκε σε ένα μπαρ της Πενσυλβάνια σε έρανο για τα θύματα μιας πυρκαγιάς σε σπίτι που σκότωσε 10 άτομα. Ανδρας που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ο οδηγός συνελήφθη αργότερα για τη δολοφονία μιας γυναίκας.

Η συντριβή σημειώθηκε περίπου στις 6:15 μ.μ. το Σάββατο έξω από το μπαρ του Τμήματος Τοξικολογίας στο Μπέργουικ, το οποίο είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει μια ολοήμερη εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων προς όφελος των θυμάτων της πυρκαγιάς της 5ης Αυγούστου, που σκότωσε επτά ενήλικες και τρία παιδιά στο Νεσκόπεκ.

Η αστυνομία της Πολιτείας της Πενσυλβάνια αναγνώρισε τον οδηγό ως τον 24χρονο Adrian Oswaldo Sura Reyes από το Nescopeck. Συνελήφθη νωρίς το πρωί της Κυριακής με δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Λίγο μετά την αναφορά της σύγκρουσης, οι αστυνομικοί κλήθηκαν για έναν άνδρα που «επιτέθηκε σωματικά» σε μια γυναίκα.

Το Ιατρικό Κέντρο Geisinger δέχθηκε 15 ασθενείς μετά τη συντριβή και πέντε παρέμειναν σε κρίσιμη κατάσταση ενώ τρεις ήταν σε καλή κατάσταση, δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου την Κυριακή το πρωί. Επτά ασθενείς νοσηλεύτηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Το μπαρ χαρακτήρισε το γεγονός «απόλυτη τραγωδία» και ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ότι θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας,