ΚΟΣΜΟΣ

Σεμινάρια για την «εξολόθρευση μουσουλμάνων»

Σεμινάρια για την «εξολόθρευση μουσουλμάνων»

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανέστειλε μια προγραμματισμένη σειρά μαθημάτων σε στρατιωτική σχολή των Ηνωμένων Πολιτειών, που περιλάμβανε ιδέες όπως η μαζική εξολόθρευση μουσουλμάνων!

Ο αρχηγός του επιτελείου των αμερικάνικων ένοπλων δυνάμεων, στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ καταδίκασε το μάθημα, χαρακτηρίζοντάς το «εντελώς απαράδεκτο, ενάντιο στις αξίες μας και από ακαδημαϊκής άποψης μη έγκυρο». Διέταξε να διεξαχθεί έρευνα για το πώς το μάθημα έφτασε να διδάσκεται στη συγκεκριμένη σχολή.

Ο Ντέμσεϊ αναφερόταν στο μάθημα «Όψεις του Ισλάμ και του Ισλαμικού Ριζοσπαστισμού», το οποίο δίδασκε o αντισυνταγματάρχης Μάθιου Ντούλι, στο κολέγιο του μικτού επιτελείου των ένοπλων δυνάμεων στο Νόρφολκ, στην πολιτεία Βιρτζίνια. Ο Ντούλι παραμένει στο διδακτικό προσωπικό αλλά απαλλάχθηκε από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα.

Στις διαλέξεις του στο κολέγιο, που υπάγεται στην ανώτατη σχολή εθνικής άμυνας, ο Ντούλι πρότεινε «ολοκληρωτικό πόλεμο» εναντίον των Μουσουλμάνων για να έλθει η νίκη επί της «ισλαμικής τρομοκρατίας», σύμφωνα με το περιοδικό Wired.

Στα κείμενα που διένειμε χαρακτήριζε το Ισλάμ μια «βάρβαρη ιδεολογία», η οποία «πλέον δεν θα γίνεται ανεκτή». «Το Ισλάμ πρέπει να αλλάξει ή θα διευκολύνουμε την αυτοκαταστροφή του», φέρεται να ανέφερε το υλικό των διαλέξεων.

Επίσης, πρότεινε να υιοθετηθεί μια στρατηγική βασισμένη «στα ιστορικά προηγούμενα στη Χιροσίμα, στο Ναγκασάκι, στο Τόκιο και στην Δρέσδη» και να καταστραφούν ισλαμικοί ιεροί τόποι όπως η Μεδίνα και η Μέκκα.

Πρότεινε να «στοχοθετούνται άμαχοι οποτεδήποτε είναι αναγκαίο» και να γίνουν ενέργειες ώστε το Ισλάμ να υποβαθμιστεί σε ένα καθεστώς «ψευτοθρησκείας». Το υλικό που διένειμε και επικαλείται το Wired αναγνώριζε ότι τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να μη θεωρηθούν «πολιτικώς ορθά».