ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Γιατί δεν θα μείνει στο Μπάκιγχαμ την επόμενη 5ετία

Βασιλιάς Κάρολος: Γιατί δεν θα μείνει στο Μπάκιγχαμ την επόμενη 5ετία
Ο Βασιλιάς Κάρολος.
AP

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι παραδοσιακά η έδρα των Βρετανών βασιλέων – Γιατί ο Κάρολος δεν θα μένει εκεί τα επόμενα 5 χρόνια

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' δεν θα ζήσει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για τα επόμενα πέντε χρόνια. Σύμφωνα με την Daily Mail ο μονάρχης θα περιμένει την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του χώρου, ύψους 370 εκατομμυρίων λιρών, το 2027.

Καθώς το παλάτι συνεχίζει τη 10ετή ανακαίνισή του, η Καμίλα και ο Κάρολος αναμένεται να μοιράσουν το χρόνο τους σε έως και τέσσερα άλλα κάστρα.

Μια πηγή είπε στη Sun ότι η κύρια κατοικία τους θα συνεχίσει να είναι το Clarence House - μόλις 400 μέτρα μακριά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου ζουν εδώ και 19 χρόνια.

Το δημοσιογράφος της Daily Mail.

Το ζευγάρι μετακόμισε στην συγκεκριμένη κατοικία το 2003.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κάρολος θα περνάει τρεις μέρες στον Clarence House, δύο στο Κάστρο του Ουίνδσορ και τα Σαββατοκύριακα στο Sandringham στο Norfolk.

Στις 6 Μαΐου 2023 η στέψη του

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου του 2023 και όχι στις αρχές Ιουνίου με τη βασιλική σύζυγο Καμίλα να στέφεται δίπλα του, αποκάλυψαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ένα από τα άτομα που αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην οργάνωση της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου είναι ο γιος του και διάδοχος, πρίγκιπας Ουίλιαμ. Να σημειωθεί ότι η ημερομηνία συμπίπτει με τα γενέθλια του πρωτότοκου γιου των Σάσσεξ, Άρτσι

Να σημειωθεί ότι λίγα 24ωρα πριν η Daily Mail είχε αποκαλύψει ότι η στέψη του Καρόλου θα γίνει σε μια λιτή τελετή που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την αντίστοιχη της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ που ανέβηκε στον θρόνο το 1953.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail η τελετή πρόκειται να διαρκέσει λίγο περισσότερο από μία ώρα αφού η λειτουργία στο Αβαείο του Ουέστμινστερ θα έχει λιγότερες τελετουργίες.

«Ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται ότι θέλει η στέψη του να δώσει τον τόνο για μια βελτιωμένη και σύγχρονη μοναρχία, διατηρώντας παράλληλα λίγη από τη μεγαλοπρέπεια που κατέπληξε τον κόσμο κατά την κηδεία της Βασίλισσας», γράφει η Daily Mail.

Σύμφωνα με ένα σχέδιο που είναι γνωστό ως Operation Golden Orb:

  • Η τελετή στέψης πρόκειται να μειωθεί δραματικά σε διάρκεια και από τρεις ώρες θα διαρκέσει λίγο περισσότερο από μια.
  • Η λίστα των καλεσμένων για την τελετή είναι πιθανό να μειωθεί από 8.000 σε 2.000, με εκατοντάδες ευγενείς και βουλευτές να λείπουν.
  • Έχουν διεξαχθεί συζητήσεις για έναν πιο χαλαρό κώδικα ενδυμασίας.
  • Παραδοσιακές και χρονοβόρες τελετουργίες δεν θα πραγματοποιηθούν για εξοικονόμηση χρόνου.