ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Ξεκίνησε περικοπές – Πουλάει τα άλογα της Βασίλισσας

Βασιλιάς Κάρολος: Ξεκίνησε περικοπές – Πουλάει τα άλογα της Βασίλισσας
Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images
Η βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας θέλει να περάσει την εικόνα την νέας μοναρχίας κάνοντας αλλαγές ακόμα και πριν την ενθρόνισή του – Σύμφωνα με την Daily Mail ο Κάρολος αναμένεται να πουλήσει τα περισσότερα από άλογα της βασίλισσας Ελισάβετ ενώ θα περιορίσει και τις μελλοντικές εκτροφές

Ο βασιλιάς Κάρολος θα πουλήσει αυτόν τον μήνα 12 από τα κορυφαία άλογα κούρσας που κληρονόμησε από τη μητέρα του. Σύμφωνα μάλιστα με την Daily Mail τα αγαπημένα άλογα της μητέρας του θα πουληθούν στις δημοπρασίες «Tattersalls» της Newmarket.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε 37 άλογα σε αγώνες φέτος, οπότε ο Κάρολος πουλάει σχεδόν το 1/3 αυτών.

Το δημοσίευμα της Daily Mail.

Στη λίστα είναι και το άλογο «Just Fine», που εκπαιδεύτηκε από τον Sir Michael Stoute, το πρώτο άλογο που κέρδισε για τον νέο Βασιλιά.

Πωλείται επίσης η «Love Affairs», η τελευταία νικήτρια της Βασίλισσας στο Goodwood δύο ημέρες πριν από το θάνατό της.

Πηγή κοντά στο βασιλικό Ιπποτροφείο «Royal Sandringham Stud» στο Νόρφολκ είπε ότι υπάρχει σχεδιασμός για «την κατάργηση» της εκτροφής για τρία χρόνια, έως ότου πάψει να είναι εμπορική επιχείρηση. Το Royal Stud θα μπορούσε να γίνει μουσείο σε τρία χρόνια».

Ο Κάρολος έχει 60 άλογα κούρσας και 38 φοράδες στο Sandringham.

Τα 30 πουλάρια που αναμένονται τη νέα χρονιά θα έχουν υψηλές τιμές ως τα τελευταία που εκτράφηκαν από τη Βασίλισσα.

Άλλη πηγή από τα ανάκτορα επιβεβαίωσε ότι ο Κάρολος θα μειώσει τον αριθμό των αλόγων, αλλά πρόσθεσε: «Η σύνδεση μεταξύ της οικογένειας και της βιομηχανίας των ιπποδρομιών θα συνεχιστεί. Η επιθυμία είναι να συνεχίσουμε με τις παραδόσεις και τις συνδέσεις με το Royal Ascot, αλλά όχι στην ίδια κλίμακα με το παρελθόν».

Να σημειωθεί ότι η Βασίλισσα πουλούσε συνήθως περίπου επτά άλογα το χρόνο.