ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χτυπήματα με «drone καμικάζι» στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χτυπήματα με «drone καμικάζι» στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πολλαπλές εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο σήμερα το πρωί καθώς η Ουκρανία αναφέρει χτυπήματα από «drone καμικάζι»

Τουλάχιστον τρεις εκρήξεις ακούστηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα, μετά τον ήχο των σειρήνων αεροπορικής επιδρομής. Ο δήμαρχος Bίταλι Κλίτσκο είπε ότι κτήρια κατοικιών στην κεντρική περιοχή Shevchenkivskiy έχουν υποστεί ζημιές. Ο Αντρίι Γιερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε ότι οι επιθέσεις έγιναν από τα λεγόμενα «drones καμικάζι.»

Tα νέα πλήγματα σημειώνονται μια εβδομάδα αφότου η πρωτεύουσα χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους σε ώρα αιχμής, σε μια επίθεση που άφησε πίσω της 19 νεκρούς. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 07:00 τοπική ώρα (04:00 GMT), δήλωσε ο Πολ Άνταμς του BBC, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη.

Γράφοντας στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, ο Κλίτσκο είπε ότι βρίσκονταν στην περιοχή Shevchenkivskiy, η οποία επλήγη από πολλά χτυπήματα την περασμένη εβδομάδα. Ανέφερε ότι οι διασώστες ήταν στο σημείο και είπε στους κατοίκους να παραμείνουν σε καταφύγια αεροπορικών επιδρομών.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι τα χτυπήματα την περασμένη εβδομάδα ήταν αντίποινα για τον βομβαρδισμό μιας βασικής γέφυρας που συνδέει τη Ρωσία με την κατεχόμενη Κριμαία, για την οποία κατηγόρησε την Ουκρανία.

Ήταν η πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του πολέμου που το κέντρο του Κιέβου έγινε άμεσα στόχος. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Πούτιν είπε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για περισσότερα πλήγματα μεγάλης κλίμακας στην Ουκρανία. Οι περισσότεροι καθορισμένοι στόχοι χτυπήθηκαν, είπε, προσθέτοντας ότι δεν ήταν στόχος του να καταστρέψει τη χώρα.