ΚΟΣΜΟΣ

Κλίτσκο:«Δεν θα επιτρέψουμε στον Πούτιν να μας κλέψει τα Χριστούγεννα»

To Χριστουγεννιάτικο Κίεβο το 2020
To Χριστουγεννιάτικο Κίεβο το 2020
Α.Ρ

Το Κίεβο ετοιμάζεται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα, με έλατα αλλά χωρίς γιορτινά φώτα, διαμηνύοντας πως φέτος περισσότερο απο ποτέ η γιορτινή ατμόσφαιρα πρέπει να είναι εκεί.

Το Κίεβο σχεδιάζει να στήσει χριστουγεννιάτικα δέντρα, χωρίς φώτα, σε όλη την πληγείσα πόλη σε μια συμβολική επίδειξη εορταστικού πνεύματος καθώς εκατομμύρια κάτοικοι της πρωτεύουσας υποφέρουν από «μπλακ άουτ» λόγω των ρωσικών επιθέσεων, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Κανείς δεν πρόκειται να ακυρώσει την Πρωτοχρονιά και τα Χριστούγεννα και η ατμόσφαιρα της Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να είναι εκεί», δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο στο πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ukraine σε συνέντευξή του.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον Πούτιν να μας κλέψει τα Χριστούγεννα» είπε χαρακτηριστικά. Ο Σεργκέι Κοβαλένκο, διευθύνων σύμβουλος της YASNO, που παρέχει ρεύμα στο Κίεβο, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι για να εξοικονομηθεί ηλεκτρική ενέργεια, τα δέντρα θα είναι χωρίς φωτισμούς και γιρλάντες.

«Θα υπάρχει το Πρωτοχρονιάτικο-Χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα είναι το πιο ενεργειακά υπεύθυνο, αλλά και πάλι εορταστικό για όλους μας», είπε ο Κοβαλένκο.

Ο Kλίτσκο είπε ότι δεν θα υπάρξουν μαζικές συγκεντρώσεις ή συναυλίες, μια παράδοση για να καλωσορίσουν οι Ουκρανοί το νέο έτος. Οι επιχειρήσεις της πόλης θα χρηματοδοτήσουν δέντρα σε όλο το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένης της πλατείας Σοφίας στην καρδιά του Κιέβου.

Ολένα Ζελένσκα: Μην ξεχάσετε τον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι άνθρωποι δεν πρέπει να ξεχάσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία αυτά τα Χριστούγεννα, είπε η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, πριν από μια ομιλία στους Βρετανούς βουλευτές την Τρίτη.

Η Ολένα Ζελένσκα αναμένεται να μιλήσει σε βουλευτές και συναδέλφους της την Τρίτη κατά την επίσκεψή της στο Λονδίνο, ημέρες αφότου ο Ρίσι Σούνακ πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη ως πρωθυπουργός στο Κίεβο για να συναντήσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Μιλώντας στην εκπομπή Today του BBC Radio 4, η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου θα προτρέψει το βρετανικό κοινό να μην ξεχάσει την «τραγωδία» της ρωσικής εισβολής εν μέσω της εορταστικής περιόδου.