ΚΟΣΜΟΣ

Καμίλα: Η αινιγματική φράση της στην Νταϊάνα όταν ήρθαν αντιμέτωπες

Η βασιλική σύζυγος Καμίλα
Η βασιλική σύζυγος Καμίλα
Α.Ρ

Η βασιλική σύζυγος Καμίλα είχε πει μία λακωνική φράση στη Νταϊάνα, όταν εκείνη την αντιμετώπισε για τον δεσμό της με τον Κάρολο, αποκαλύπτει ο πρώην σωματοφύλακας της «αγαπημένης πριγκήπισσας» των Βρετανών που σκοτώθηκε τον Αύγουστο του 1997 

Η σχέση του βασιλιά Καρόλου Γ' με την Καμίλα κατά τη διάρκεια του γάμου του με την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα έχει συζητηθεί ευρέως. Ο Κάρολος και η βασιλική σύζυγος πλέον Καμίλα έβγαιναν ραντεβού πριν ο μονάρχης συναντήσει την Νταϊάνα, ωστόσο ο δεσμός τους δεν είχε προχωρήσει. Ο Κάρολος και η Καμίλα παρέμειναν στενοί φίλοι, αλλά σύντομα το ειδύλλιό τους αναζωπυρώθηκε, όπως είχε ανακαλύψει η Νταϊάνα.

Η ίδια αντιμετώπισε μάλιστα κάποτε την Καμίλα σε ένα πάρτι για τη σχέση της με τον Κάρολο σε ένα στιγμιότυπο που περιέγραφε αργότερα ως «την πιο γενναία στιγμή του γάμου της». Ο πρώην σωματοφύλακάς της Κεν Γουάρφ, ο οποίος τη συνόδευσε σε ένα πάρτι που διοργάνωσε η αδερφή της Καμίλα, είχε πει ότι: «Η Νταϊάνα δεν είχε ιδιαίτερες φιλίες σε εκείνο το πάρτι, αλλά όταν φτάσαμε εκεί, ήταν σχεδόν σαν να πάγωνε η σκηνή σε ταινία γιατί υπήρχε μεγάλη έκπληξη που είχε φτάσει η Νταϊάνα».

«Βγήκα έξω και η Νταϊάνα είπε "πρέπει να έρθεις μαζί μου, δεν μπορώ να βρω τον άντρα μου ή την Καμίλα". Τώρα, δεν μπορούσα να πω όχι, σαφώς αυτή η γυναίκα αγωνιούσε και τελικά βρήκαμε τον πρίγκιπα και την Καμίλα να κάθονται σε έναν καναπέ στο υπόγειο του σπιτιού και απλώς να συζητούν», λέει ο Κεν Γουάρφ.

Τότε η Νταϊάνα πήγε στην Καμίλα και την προειδοποίησε σε αυστηρό τόνο «Δεν ήξερα ακριβώς τι θα έκανε η Νταϊάνα εκείνη τη στιγμή, αλλά, με μεγάλη αυτοπεποίθηση, η Νταϊάνα απλώς πλησίασε και τους δύο και είπε στην Καμίλα «Σε παρακαλώ μην με φέρεσαι σαν ηλίθια. Ξέρω τι συμβαίνει», είπε.

«Και η Καμίλα είπε κάτι, με το οποίο ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχω καταλάβει πραγματικά τι εννοούσε «Καλά ξέρεις, έχεις δύο υπέροχα αγόρια». Λοιπόν, ήταν μια απίστευτη στιγμή για μένα και σίγουρα και για εκείνους. Αυτή ήταν μια καθοριστική στιγμή στη ζωή τους γιατί νομίζω ότι σε εκείνο το σημείο... αυτό ήταν ένας δείκτης ότι το τέλος ήταν κοντά», πρόσθεσε. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο βασιλιάς πλέον Κάρολος ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους το 1992 και το διαζύγιό τους οριστικοποιήθηκε το 1996.