ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Αμφισβητούν φωτογραφία του με στρατιώτες τα διεθνή ΜΜΕ

Πούτιν
Ο Ρώσος Πρόεδρος φέρεται αν επιστρατεύει ηθοποιούς συγγενείς καθώς και υποστηρικτές του για την καλύτερα «δημόσια εικόνα του»

Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται αν επιστρατεύει ηθοποιούς συγγενείς καθώς και υποστηρικτές του για την καλύτερα «δημόσια εικόνα του»

Με «ψεύτικους» στρατιώτες στο πλευρό του εμφανίζεται στις δημόσιες εμφανίσεις αλλά και εκδηλώσεις ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η «μυστηριώδης» ξανθιά η οποία βρίσκεται σχεδόν σε κάθε «καρέ» του Ρώσου Προέδρου, σε διαφορετικούς «ρόλους»

Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα ο Ρώσος Πρόεδρος φέρεται αν επιστρατεύει ηθοποιούς συγγενείς καθώς και υποστηρικτές του για την καλύτερα «δημόσια εικόνα του».

Σχετική φωτογραφία απεικονίζει το Ρώσο Πρόεδρο με Ρώσους στρατιώτες σε εκδήλωση εκδήλωση για την Πρωτοχρονιά όπου ο «Τσάρος» απηύθυνε μήνυμα νίκης για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μάλιστα το μέρος που έλαβε χώρα η εκδήλωση έγινε για συμβολικούς λόγους κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο «BFMTV» και άλλα ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι στρατιώτες που ήταν δίπλα στον Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν «ψεύτικοι». Τα ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι, στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του το Σάββατο (31.12.2022) στο Ροστόφ – ον – Ντον, στη δυτική Ρωσία, ο πρόεδρος είχε δίπλα του ηθοποιούς, συγγενικά του πρόσωπα και ένθερμους υποστηρικτές του, που ντύθηκαν στρατιώτες .

Ερωτηματικό η «ξανθιά» που εμφανίζεται στις φωτογραφίες

Τα δημοσιεύματα εστιάζουν κυρίως στην παρουσία της μυστηριώδους ξανθιάς Ρωσίδας η οποία -ανάλογα την περίσταση- αλλάζει ρόλους. Άλλες φορές εμφανίζεται στο πλευρό του Πούτιν ως στρατιωτικός, άλλες φορές ντυμένη με στολή του πολεμικού ναυτικού και άλλες ως απλή πολίτης, κατά τη διάρκειας μιας λειτουργίας σε εκκλησία

Κάποια από τα ξένα ΜΜΕ έχουν παρουσιάσει και την ταυτότητα της εν λόγω γυναίκας η οποία ονομάζεται Λαρίσα Σεργκουίνα Καρίσα Μπορίσνοβα και πρόκειται για μια 57χρονη, που κατάγεται από το Νόβγκοροντ και είναι μέλος του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία». Μάλιστα η φωτογραφία της φαίνεται να υπάρχει και στον στον ιστότοπο της «Δούμας», όπου παρουσιάζεται ως ένα από τα μέλη της.

Ο δημοσιογράφος Αλεξάντρ Κοτς ανέφερε ότι η εν λόγω ξανθιά παρουσιάστηκε ως λοχαγός Άννα Σιντορένκο στην εκδήλωση της πρωτοχρονιάς και πήρε και βραβείο από τα χέρια του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά τον Κοτς η ξανθιά δεν είναι η Άννα Σιντορένκο, αλλά η Λαρίσα Σεργκουίνα και μάλιστα αναφέρει ότι η εν λόγω γυναίκα είχε παρουσιαστεί και ως ιδιοκτήτρια αλιευτικής εταιρείας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του Πούτιν στο Ιλμέν τον Σεπτέμβριο του 2016, όπου ο Πούτιν συνομίλησε με ψαράδες για τα προβλήματά τους.