ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι: «Σκότωσα 25 Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν»

Πρίγκιπας Χάρι: «Σκότωσα 25 Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν»
Ο πρίγκιπας Χάρι.
(Photo by Matt Cardy/Getty Images)

Στο πολυαναμενόμενο βιβλίο του με τίτλο «Spare», ο πρίγκιπας Χάρι αποκαλύπτει, πολλές λεπτομέρειες της προσωπικής του ζωής -  Τι είπε για την θητεία του στο Αφγανιστάν 

 

Ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να αποκαλύπτει στο βιβλίο του ότι σκότωσε 25 μαχητές Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιοδείας του στο Αφγανιστάν.

Ο Δούκας του Σάσεξ, ο οποίος βρισκόταν στο Αφγανιστάν ως πιλότος ελικοπτέρου Απάτσι, είπε ότι δεν τους θεωρούσε «ανθρώπους» αλλά «πιόνια μιας παρτίδας σκακιού».

Είπε επίσης ότι «δεν ήταν ένας αριθμός που με γεμίζει με ικανοποίηση, αλλά ούτε και με ντροπιάζει», σύμφωνα με την Telegraph.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας αποκαλύπτει λεπτομέρειες της θητείας του στην εμπόλεμη ζώνη.

Ο δικηγόρος του Δούκα είπε ότι «δεν αισθάνεται ασφαλής» όταν βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού έχασε την ασφάλειά του που χρηματοδοτούνταν από τους φορολογούμενους όταν αυτός και η σύζυγός του εγκατέλειψαν τα βασιλικά καθήκοντα.

Στο παρελθόν είχε θεωρηθεί στόχος τρομοκρατών λόγω των δύο αποστολών του στο Αφγανιστάν.

«Μην παντρευτείς την Καμίλα - Θα γίνει κακιά μητριά»

Ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίστηκε - σύμφωνα με την Daily Mail - στα απομνημονεύματά του ότι αυτός και ο Ουίλιαμ «παρακάλεσαν» τον πατέρα τους Κάρολο να μην παντρευτεί την Καμίλα μετά το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, φοβούμενοι ότι θα ήταν η «κακιά τους μητριά».

Στην εκρηκτική αυτοβιογραφία του, με τίτλο Spare, ο δούκας του Σάσσεξ ισχυρίζεται ότι αυτός και ο αδελφός του δεν στάθηκαν εμπόδιο στη σχέση του τότε Πρίγκιπα της Ουαλίας, αλλά του είχαν ζητήσει να μην την παντρευτεί.

Ο Χάρι ισχυρίζεται ότι η πρώτη της συνάντηση πόνεσε σαν «ένεση», γράφοντας: «Κλείσε τα μάτια σου και δεν θα το νιώσεις καν».

Ξύλο μεταξύ Ουίλιαμ και Χάρι αποκαλύπτει βιβλίο

Στο «Spare» ο Χάρι φέρεται να ισχυρίζεται πως πιάστηκε στα χέρια με τον αδερφό του Ουίλιαμ, έπειτα από τσακωμό ο οποίος αφορούσε τη Μέγκαν Μαρκλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τον έπιασε από το πέτο και τον πέταξε στο έδαφος. Όπως αναφέρει μάλιστα, ο ίδιος έφερε εμφανή τα σημάδια της επίθεσης του αδερφού του, όπως γρατζουνιές και μώλωπες.

Το επεισόδιο τοποθετείται χρονικά στο 2019, με τον Ουίλιαμ να επιτίθεται στον Χάρι σχετικά με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκ την οποία χαρακτήριζε «δύσκολη, αγενή και τραχιά».

Ο Χάρι κατηγορεί τον αδερφό του ότι υιοθέτησε το «αφήγημα του Τύπου» για τη Μέγκαν, γεγονός από το οποίο προέκυψε ο καβγάς. Είναι άγνωστο πως το απόσπασμα της αυτοβιογραφίας του πρίγκηπα Χάρι έφτασε στα χέρια του Guardian, καθώς ο εκδοτικός οίκος έχει προσπαθήσει ιδιαίτερα για να κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενο του βιβλίου.

Κάρολος: «Μην καταστρέφετε τα τελευταία μου χρόνια»

Σε ένα απόσπασμα που διέρρευσε από τα απομνημονεύματά του, ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε για πρώτη φορά τα σπαρακτικά λόγια του πατέρα του κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης αντιπαράθεσης που είχε με τον αδερφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Η σπαρακτική έκκληση του βασιλιά Καρόλου προς τους διαφωνούντες γιους του αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στα εκρηκτικά απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι με τίτλο "Spare". Σε ένα απόσπασμα που διέρρευσε και δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα The Guardian, ο Χάρι περιγράφει λεπτομερώς μια συνάντηση που είχε με τον πατέρα και τον αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου τον Απρίλιο του 2021.

Ο Δούκας του Σάσεξ ισχυρίζεται ότι ο Κάρολος στάθηκε ανάμεσα στους δύο γιους του, «κοιτάζοντας τα αναψοκοκκινισμένα μας πρόσωπά» και τους παρακάλεσε: