ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Υποψήφιος για την προεδρία στις εκλογές του 2024 ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Βλαντίμιρ Πούτιν
Στο Κρεμλίνο άρχισαν την προετοιμασία για τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία
AP

Ο σημερινός πρόεδρος της Ρωσίας  Βλαντίμιρ Πούτιν θα συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του 2024

Στο Κρεμλίνο άρχισαν την προετοιμασία για τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν το 2024.

Οι αξιωματούχοι της διοίκησης του προέδρου ξεκινούν από το ότι οι εκλογές παρά τον πόλεμο, θα διεξαχθούν μέσα στις καθορισμένες χρονικές προθεσμίες τον Μάρτιο του επόμενου έτους, και σ' αυτές θα συμμετάσχει ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Αυτό γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο Κρεμλίνο. Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και ο ιστότοπος Viorstka.

Οι τροπολογίες που έγιναν στο ρωσικό Σύνταγμα το 2020 «μηδένισαν» τις προεδρικές θητείες του προέδρου Πούτιν δίνοντάς του τη δυνατότητα να θέσει υποψηφιότητα το 2024 και το 2030. Ο ίδιος ο Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στο αξίωμα του προέδρου από το 2000 (με ένα διάλειμμα το διάστημα 2008-2012, όταν ήταν o ίδιος πρωθυπουργός και πρόεδρος ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ) προς το παρόν δεν έχει δηλώσει αν θα είναι ή όχι υποψήφιος.

«Δεν υπάρχουν ακόμη σαφή περιγράμματα μιας ιδεολογικής συνιστώσας, αν και υποτίθεται ότι θα βασίζεται στο θέμα της ενότητας», γράφει η εφημερίδα Kommersant. Το Κρεμλίνο σκοπεύει να δοκιμάσει διάφορες τεχνολογίες και «ουσιαστικές ιδέες» για το 2024 στις περιφερειακές εκλογές το φθινόπωρο του 2023. Οι πηγές της Kommersant σημειώνουν ότι θα δοθεί προσοχή στο «νέο στρώμα» - σε όσους πολέμησαν στην Ουκρανία και στους συγγενείς τους- το Κρεμλίνο αναμένει επίσης να συνεργαστεί με το εκλογικό σώμα στα πρόσφατα προσαρτημένα εδάφη τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών, υποθέτοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν και εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ