ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Μια νεκρή και τρεις τραυματίες από πύραυλο που έπληξε πολυκατοικία στο Χάρκοβο

Ουκρανία: Μια νεκρή και τρεις τραυματίες από πύραυλο που έπληξε πολυκατοικία στο Χάρκοβο
twitter

Ο πύραυλος έπεσε σε κεντρική συνοικία του Χαρκοβου.

Πύραυλος έπληξε πολυκατοικία το βράδυ της Κυριακής την πόλη Χάρκοβο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος, να τραυματιστούν άλλοι τουλάχιστον τρεις και να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές, έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης της ομώνυμης περιοχής Όλεχ Σινεχούμποφ.

Ο Σινεχούμποφ ανέφερε πως ο πύραυλος έπεσε σε κεντρική συνοικία του Χαρκοβου.

Ρεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters ενημέρωσε πως στο κτήριο είχε ξεσπάσει φωτιά.

«Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά. Δυστυχώς, ηλικιωμένη σκοτώθηκε», ανέφερε ο περιφερειάρχης Σινεχούμποφ μέσω Telegram. «Ο σύζυγός της ήταν πολύ κοντά όταν έγινε το πλήγμα, αλλά ως εκ θαύματος δεν υπέστη σοβαρά τραύματα», πρόσθεσε.

Ο Σινεχούμποφ είπε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Suspilne ότι σωστικά συνεργεία αναζητούν άλλη μια ηλικιωμένη, που εκφράζονται φόβοι πως έχει θαφτεί στα συντρίμμια.

«Ο τέταρτος όροφος καταστράφηκε. Πρόκειται για παλιό κτήριο», σημείωσε. «Εξ όσων αντιλαμβανόμαστε, ο δεύτερος και ο τρίτος όροφος υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Όλο το κτίριο δεν είναι πλέον κατοικήσιμο».

Σύμφωνα με τον Ανατόλι Τοριάνικ, υπαρχηγό των υπηρεσιών διάσωσης στο Χάρκοβο, το κτήριο ήταν ξύλινο. Κατά τον ίδιο, εκτιμάται πως δεν υπάρχουν άλλα θύματα.