ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Τουλάχιστον 28 νεκροί και 150 τραυματίες απο έκρηξη σε τζαμί - Φόβοι για εγκλωβισμένους

Πολύνεκρη επίθεση σε τζαμί στο Πακιστάν
Πολύνεκρη επίθεση σε τζαμί στο Πακιστάν
ΑΡ

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη σε τζαμί στην πόλη Πεσαβάρ του Πακιστάν.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που το τζαμί ήταν γεμάτο πιστούς και περισσότεροι από 150 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ένα τμήμα του κτηρίου καταστράφηκε και οι αξιωματούχοι λένε ότι άνθρωποι είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια. Πολλοί μεταφέρονται σε τοπικά νοσοκομεία.

Η αιτία της έκρηξης δεν είναι ξεκάθαρη. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Σεμπάζ Σαρίφ καταδίκασε έντονα την επίθεση. Αυτοί που βρίσκονται πίσω από το περιστατικό «δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ» ειπε και πρόσθεσε ότι «ολόκληρο το έθνος στέκεται ενωμένο ενάντια στην απειλή της τρομοκρατίας».

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της απογευματινής προσευχής στη βορειοδυτική πόλη, κοντά στα σύνορα της χώρας με το Αφγανιστάν.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου Lady Reading, δήλωσε ότι ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση. «Είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τόνισε. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αστυνομικοί, στρατός και τμήματα εξουδετέρωσης βομβών βρίσκονται στο σημείο.

Στην πρωτεύουσα, η αστυνομία του Ισλαμαμπάντ εξέδωσε συναγερμό ασφαλείας και είπε ότι η ασφάλεια σε όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου προς την πόλη έχει αυξηθεί μετά το περιστατικό.