ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Τουρκία: Άνθρωποι θαμμένοι στα συντρίμμια - Υπεράνθρωπες μάχες για επιζώντες

Σεισμός στην Τουρκία: Άνθρωποι θαμμένοι στα συντρίμμια - Υπεράνθρωπες μάχες για επιζώντες

Σωστικά συνεργεία από πολλές χώρες του πλανήτη, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, βρίσκονται στην Τουρκία, προκειμένου να βοηθήσουν στην διάσωση ανθρώπων από τα χαλάσματα

Δραματική είναι η κατάσταση στις περιοχές της Τουρκίας που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, με τους νεκρούς ήδη να έχουν ξεπεράσει τις 15.000.

Σωστικά συνεργεία από πολλές χώρες του πλανήτη, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, βρίσκονται στην Τουρκία, προκειμένου να βοηθήσουν στην διάσωση ανθρώπων από τα χαλάσματα. Άλλωστε, οι Έλληνες ήρωες της ΕΜΑΚ έχουν κάνει ήδη πέντε διασώσεις και συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα τους στα συντρίμμια.

Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο, καθώς οι ώρες που μπορεί ένας άνθρωπος να μείνει ζωντανός χωρίς νερό, φαγητό και την απαραίτητη σωματική και ψυχική δύναμη, σιγά σιγά εκπνέουν.

Χιλιάδες κτήρια, τα περισσότερα εξ αυτών πολυώροφα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, από τα ξημερώματα της Δευτέρας, και τα συνεργεία παλεύουν προκειμένου να βρουν σημάδια ζωής. Στις εικόνες που μεταφέρει το MEGA από τα συντρίμμια με τους χιλιάδες νεκρούς φαίνεται η τραγωδία.

Οι μπουλντόζες προσπαθούν να αφαιρέσουν μπάζα από σημεία που έχουν προηγηθεί αναζητήσεις ζωντανών, ενώ σε άλλα, φαίνεται πως κάτι έχουν εντοπίσει οι πυροσβέστες και προσπαθούν να δουν εάν πρόκειται για ζωντανούς ανθρώπους.

Η περιοχή έχει να αντιμετωπίσει πολλούς μετασεισμούς, οι οποίοι διαδέχονται ο ένας τον άλλο. Χθες κατά τη διάρκεια της διάσωσης της 20χρονης Αϊρίν, μετά από 63 ώρες, η γη δε σταμάτησε να τρέμει.

Σήμερα η ελληνική αποστολή θα επιχειρήσει στο Χατάι της Τουρκίας, προκειμένου να εντοπίσει σημάδια ζωής.