ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: Τουρκάλα παρουσιάστρια ξέσπασε κατά Ερντογάν για τον φονικό σεισμό και παραιτήθηκε

Σεισμός Τουρκία: Τουρκάλα παρουσιάστρια ξέσπασε κατά Ερντογάν για τον φονικό σεισμό και παραιτήθηκε

Σεισμός Τουρκία: Η παρουσιάστρια μετά το δριμύ κατηγορώ κατά όσων έδωσαν άδεια να κατασκευαστούν τα κτήρια που κατέρρευσαν υπέβαλλε την παραίτησή της

Την ώρα που οι νεκροί από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία έχουν ξεπεράσει τους 22.000 και τα σωστικά συνεργεία καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εντοπίσουν επιζώντες οι φωνές που μιλούν για εγκληματικές ευθύνες των εργολάβων που κατασκεύασαν τα κτήρια που κατέρρευσαν σαν «χάρτινοι πύργοι» ολοένα και πληθαίνουν. Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που έχουν ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη για την πτώση τουλάχιστον 65.000 κτηρίων.

Παράλληλα αρκετοί είναι και οι δημοσιογράφοι που πλέον επιτίθενται ανοικτά τόσο στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και τους εργολάβους που έφτιαξαν τα συγκεκριμένα κτήρια. Τελευταίο παράδειγμα η γνωστή παρουσιάστρια του φιλοκυβερνητικού καναλιού «Show Tv» η οποία αφού πρώτα εξαπέλυσε μύδρους κατά παντός υπευθύνου, παραιτήθηκε στη συνέχεια.

Η τουρκάλα παρουσιάστρια Ντιλάρα Γκοντέρ, ξέσπασε την ώρα που είχε καλεσμένο με αφορμή τις άδειες που δόθηκαν για την κατασκευή των κτηρίων, λέγοντας ότι για την καταστροφή δεν φταίει η μοίρα και ο σεισμός αλλά όσοι κατασκεύασαν τα κτήρια και έδωσαν άδειες.

Δείτε το βίντεο του Alpha

Σημειώνεται ότι το ξέσπασμα της παρουσιάστριας έγινε την ώρα που ο καλεσμένος της γεωλόγος - μηχανικός Ζιγεντίν Τσακίρ είπε ότι καλό θα ήταν να μάθουμε ορισμένα πράγματα για τον σεισμό που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και εγκλωβισμένους. Η Γκοντέρ τότε άρχισε να του φωνάζει και να τον ρωτάει αν ο σεισμός του 1999 – και αυτός άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς- δεν αποτέλεσε μάθημα για την Τουρκία. «Κοιτάξτε πώς θάφτηκαν οι άνθρωποι. Ποιος φταίει για αυτό, η μοίρα, η φύση; Όχι. Το ξαναλέω, οι υπεύθυνοι είναι οι μηχανικοί, η κατασκευαστική και αυτός που έδωσε την έγκριση», είπε χαρακτηριστικά.

Ώρες μετά το ξέσπασμα της Ντιλάρα Γκοντέρ η ίδια ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι παραιτείται. «Είναι δύσκολο να γράψεις, παραιτούμαι! Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου και τη Ciner Media Group για την ευκαιρία που μου προσέφερε μέχρι σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονίζει Έλληνας διάσωστης - «Οι Τούρκοι μας αγκαλιάζουν και μας φιλάνε»

8,7 ρίχτερ και τσουνάμι 12μ: Η «μέρα του τρόμου» που ο πιο ισοπεδωτικός σεισμός χτύπησε την Ελλάδα

Σεισμός Τουρκία: Ξεκίνησε το κομβόι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την ανθρωπιστική βοήθεια