Ο αστεροειδής «δολοφόνος της πόλης» προσεγγίζει τη Γη - Δείτε την πορεία

Είναι σπάνιο ένας τόσο τεράστιος αστεροειδής - που εκτιμάται ότι έχει διάμετρο έως 90 μέτρα να πλησιάσει τόσο κοντά στον πλανήτη

Ο αστεροειδής «δολοφόνος της πόλης» προσεγγίζει τη Γη - Δείτε την πορεία
AP
1'

Ένας αστεροειδής αρκετά μεγάλος για να καταστρέψει μια πόλη θα περάσει ανάμεσα από Γη και Σελήνη, αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο 2023 DZ2, που ανακαλύφθηκε πριν από ένα μήνα, θα περάσει αύριο Σάββατο σε απόσταση 515.000 χιλιομέτρων από το φεγγάρι, πριν πετάξει δίπλα στη Γη ώρες αργότερα.

Είναι σπάνιο ένας τόσο τεράστιος αστεροειδής - που εκτιμάται ότι έχει διάμετρο έως 90 μέτρα να πλησιάσει τόσο κοντά στον πλανήτη.

Σύμφωνα με τη NASA, είναι μια σημαντική ευκαιρία για τους αστρονόμους να αυξήσουν τις γνώσεις τους για τους αστεροειδείς, σε περίπτωση που ανακαλυφθεί ένα επικίνδυνο αντικείμενο με τη δυνατότητα να χτυπήσει τη Γη.

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αυτός ο «δολοφόνος της πόλης» να χτυπήσει τη Γη, αλλά η στενή προσέγγισή του προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία για παρατηρήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της πλανητικής άμυνας της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, Ρίτσαρντ Μόισλ.

Καθώς περνά μόλις 68.000 χιλιόμετρα μακριά, ο αστεροειδής θα είναι ορατός με κυάλια ή τηλεσκόπια από όλη την υδρόγειο.

Μια ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση της προσέγγισής του θα παρέχεται από το The Virtual Telescope Project .

Το αντικείμενο φαίνεται έτοιμο να επιστρέψει προς την τροχιά της Γης το 2026, αλλά οι επιστήμονες το έχουν αποκλείσει ως απειλή για τον πλανήτη σε αυτήν την περίπτωση.

πηγή:BBC

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή