ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: «Ο Μπερλουσκόνι ανταποκρίνεται θετικά στην αντιβιοτική θεραπεία» -Η κατάσταση της υγείας του

Ιταλία: «Ο Μπερλουσκόνι ανταποκρίνεται θετικά στην αντιβιοτική θεραπεία» -Η κατάσταση της υγείας του
O Σίλβιο Μπερλουσκόνι
AP

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι νοσηλεύεται, από το πρωί, σε μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε στο Μιλάνο.

«Ο Μπερλουσκόνι ανταποκρίνεται θετικά στην αντιβιοτική θεραπεία που του χορηγείται», έκαναν γνωστό πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντος του «Καβαλιέρε», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «καταγράφεται ενθαρρυντική βελτίωση της υγείας του, σε σχέση με την χθεσινή ημέρα» και ότι «χρειάζεται πάντα μεγάλη προσοχή, αλλά η μορφή λευχαιμίας που διαγνώσθηκε στον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα σπάνιο σε ηλικιωμένα άτομα».

«Υπάρχει πάντα ανησυχία, αλλά είμαστε αισιόδοξοι», δήλωσε ο Φεντέλε Κονφαλονιέρι, πρόεδρος του τηλεοπτικού ομίλου Μέντιασετ, ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπερλουσκόνι, κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

«Δίνει την μάχη του, σαν λιοντάρι», πρόσθεσε ο πρωτότοκος γιός του Καβαλιέρε, ο Πιέρ Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν

Το πρώτο ιατρικό δελτίο για την κατάσταση της υγείας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εκδόθηκε από το νοσοκομείο του Μιλάνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, «υποφέρει εδώ και καιρό από χρόνια αιματολογική πάθηση, και πιο συγκεκριμένα από «χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία». Προστίθεται, δε, ότι στη φάση αυτή ο ασθενής «έχει εισαχθεί στην μονάδα εντατικής θεραπείας εξαιτίας λοίμωξης των πνευμόνων».

Συγκεκριμένα, το ανακοινωθέν του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλ αναφέρει: «Το μολυσματικό επεισόδιο λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο μιας χρόνιας αιματολογικής κατάστασης της οποίας είναι φορέας εδώ και αρκετό καιρό: Χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία, της οποίας έχει διαπιστωθεί η επίμονη χρόνια φάση και η απουσία εξελικτικών χαρακτηριστικών στην οξεία λευχαιμία.

Η ισχύουσα θεραπευτική στρατηγική προβλέπει τη θεραπεία της πνευμονικής λοίμωξης, μια εξειδικευμένη κυτταρομειωτική θεραπεία με στόχο τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της παθολογικής υπερλευκοκυττάρωσης και την αποκατάσταση των προϋπαρχουσών κλινικών συνθηκών».

Το ανακοινωθέν υπογράφεται από τους καθηγητές Αλμπέρτο Τζανγκρίλο (τον προσωπικό γιατρό του Καβαλιέρε) και Φάμπιο Τσίτσερι.

Την ίδια ώρα έντονο είναι το ενδιαφέρον τόσο των ιταλικών όσω και των διεθνών ΜΜΕ για την υγεία του Καβαλιέρε, ενώ της ανακοίνωσης του νοσοκομείου προηγήθηκε ένα θρίλερ σχετικά με το πρόβλημα της υγείας του με τις πρώτες πληροφροίες να κάνουν λόγο για λευχαιμία και την έναρξη χημειοθεραπειών.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ξεκίνησε χημειοθεραπεία για να καταπολεμήσει μια μορφή λευχαιμίας που τον έπληξε και τον ανάγκασε να εισαχθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Σαν Ραφαέλε. Η πρώτη χορήγηση πραγματοποιήθηκε χθες, μετά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάστασή του παραμένει σταθερή” αναφέρει η Corriere della Sera.

Σχετικές ειδήσεις